Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu 238 delegenin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi. Halen federasyon başkanlığı görevini yürüten Eyüp Gözgeç 128 oyla yeniden başkan seçildi.

Halen federasyon başkanlığı görevini yürüten Eyüp Gözgeç ile Fuat Alpaslan arasında geçen başkanlık yarışını 128 delegenin oyunu alan Eyüp Gözgeç kazandı. Genel kurulda Fuat Alpaslan 102 oy alırken 8 oy ise geçersiz sayıldı.

Türk boksunu daha ileriye götürmek için yeni dönemde birçok projeleri olduğunu belirten Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, “2008 yılında olimpiyatlarda bir bronz madalya aldık ve dünya sıralamasında 24. sırada yer aldık. 2012 Londra’da madalya alamadık doğru. Ülke puanımız 6 ve 17. sırada yer aldık. Bunu başarısızlık olarak göremezsiniz. Tesisleşme adına önemli adılar attık. Türk boksu bir ailedir. Biz diploma araştırmasını yönetmelik gereği yaptık. Başkan adayımızın vermiş olduğu diploma sertifika yerine geçiyor.” diye konuştu.

Başkan adaylarından Fuat Alpaslan ise “Bizim başarımız ülkemiz için olmalıdır. Sporun gelişimi ve boks camiasının hak ettiği yere gelebilmesi için , koltuk sevdasının olmadığını dile getirmek için aday olduk.” dedi.

YOĞUN GÜVENLİK SİNİRLERİ GERDİ

Otel ve salon girişinde özel güvenlik ve emniyet güçleri salona girmek isteyenleri çok sıkı bir şekilde aramadan geçirdi.

Özellikle otel özel güvenlikleri görevli basın mensuplarını bir süre beklettikten sonra salona aldılar. Otel güvenliği basın mensuplarına ''Üzerinizde çakı, bıçak ve silah gibi materyaller var mı?'' şeklinde sorması tartışmalara neden oldu.