İSTANBUL /

At Terbiyesi disiplini Genç Milli Binici Lina Uzunhasan, "Donna Ray" ismi atıyla 18 - 24 Temmuz tarihleri arasında Oliva İspanya'da düzenlenen At Terbiyesi Genç Biniciler Avrupa Şampiyonası'nda 18 ülke arasından Ferdi Avrupa beşincisi oldu.

Lina Uzunhasan 2016 senesi başı itibariyle Avrupa Şampiyonası kalifikasyon ve hazırlık yarışmaları olan Lier - Belçika, Nieuw en Sint Joosland ve Roosendaal Hollanda'da düzenlenen organizasyonlarda ilk beş arasında yer aldı.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora, Lina Uzunhasan ve ekibini, Türk bayrağını Avrupa Şampiyonası'nda başarı ile temsil ettiği ve sağladığı büyük tarihsel başarısından dolayı tebrik etti.

Türkiye'nin Binicilikte en önemli hedeflerinden birinin 2020 yılında Tokyo'da yapılacak Olimpiyat Oyunları olduğunu belirten Bülent Bora, Lina Uzunhasan'ın 2020'de Olimpiyat Oyunları'nda çok iyi bir performans göstereceğine inandığını belirtti.

Lina Uzunhasan ise, "Donna ile gurur duyuyorum. Gerçekten elinden gelenin en iyisini yaptı. Kendimi bulutların üzerindeymiş gibi hissediyorum. Bütün bu başarı için tüm takımıma, en önemlisi aileme ve en iyi antrenör Anky Van Grunsven'e teşekkür ediyorum. O olmasaydı gerçekten burada olamazdık" dedi.

Lina Uzunhasan 2015 yılında Vidauban Fransa'da düzenlenmiş olan Genç Biniciler At Terbiyesi Avrupa Şampiyonası'nda da Türkiye'yi temsil etmişti.