Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - TRABZONSPOR'u deplasmanda 2-0 ile geçerek şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli kayıpsız atlatan Beşiktaş'ta işler yolunda.

Bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe'den aldığı puanlarla ligin zirvesine şekil veren Trabzonspor'u her iki maçta da yenen siyah beyazlılarda dün akşamki galibiyet ve oynanan futbol, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.

TRABZONSPOR MAÇININ KAZANANI SLAVEN BILIC

Sakat ve cezalı oyunculardan dolayı nasıl bir kadro çıkaracağı hafta boyu konuşulan Slaven Bilic yabancı sınırlaması sebebiyle Demba Ba'yı yedek başlatarak risklerin en büyüğünü henüz maç başlamadan almıştı. Maç sabahına kadar kadro tercihini belirlemeyen ve bütün alternatifleri değerlendiren Bilic, son olarak iki farklı kadroda karar kıldı: Olcay Şahan'ın sağ bek, Demba Ba'nın ilk onbirde olduğu birinci kadro ve Opare'nin sağ bek, Demba Ba'nın yedek olduğu ikinci kadro. Maçta yaşanacak olası bir puan kaybında her iki tercihinin de sonuna kadar eleştirileceğini bilen Hırvat teknik adam, son tercihini maç sabahı Demba Ba'nın yedek olduğu kadrodan yana kullandı ve günün kazananı oldu.

Pozisyonsuz geçen ilk yarının ardından Opare'yi çıkarıp Olcay'ı sağ beke alan ve Demba Ba'yı sahaya süren Bilic, böylece ilk düşündüğü kadroya döndü ve hemen akabinde Demba Ba'nın gol atmasıyla da derin bir nefes aldı. Bu hamle Bilic'e maçı kazandırırken, futbolcuların maçta gösterdikleri özveri ve oyun disiplini de alkış aldı.

Daha önceki haftalarda yaşanan puan kayıplarında oyun içinde yetersiz kalmasıyla eleştirilen Hırvat hoca, ilk kez tüm futbol kamuoyunu tek bir düşüncede topladı. Bu düşünce de, maç içinde yaptığı hamlelerin doğru olduğu ve maçı kazandırdığıydı.

TOLGAY ARSLAN, TOMAS SIVOK VE JOSE SOSA BÜYÜLÜYOR

Beşiktaş, Trabzonspor'u yenerken Bilic'in hamleleri kadar özellikle 3 futbolcu taraflı tarafsız bütün futbolseverlerin takdirini kazandı. Bu futbolcular Tolgay, Sivok ve Sosa idi. Devre arası transfer döneminde Trabzonspor ve Beşiktaş arasında tartışmalara yol açan ve Beşiktaş'ı seçen Tolgay Arslan her hafta artan formunun zirvesine Trabzon'da ulaştı. Veli Kavlak'ın geçmeyen omuz ağrıları sonrası ilk onbire yerleşen Tolgay Arslan, daha önceleri Veli'nin yokluğunda yaşanan sıkıntıları giderdiği gibi deyim yerindeyse 'Veli Kavlak'ı unutturdu' bile.

Orta sahada Atiba ve Sosa ile mükemmel bir uyum yakalayan Tolgay, sık sık ileri çıkıp şut denemeleri de yapmayı ihmal etmiyor. Takıma katkının sadece verilen görev ile değil, skora etki ederek de yapılacağını düşünen Tolgay, fırsatını bulduğu her anda kaleyi yoklayıp gol atmak için de çaba gösteriyor.

TOMAS SIVOK VE JOSE SOSA TECRÜBE KOKUYOR

Siyah beyazlıların son haftalarda göze çarpan diğer iki oyuncusu da Sosa ve Sivok oldu. Sakatlığını atlatıp defanstaki yerini aldıktan sonra oynadığı 'tecrübe kokan' futbolu ile takdir kazanan Sivok, Trabzonspor maçında gösterdiği özveri ile de adeta genç futbolculara nasıl örnek olunması gerektiğini gösterdi.

Atletico Madrid ile La Liga şampiyonluğu yaşayan, Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Sosa ise, takımı adete bir maestro gibi yönetiyor. İkinci devrenin başlarında yaşadığı düşüşe son veren Sosa, stresin doruğa çıktığı haftalarda saha içi sakinliği ve oyunu yönlendirmesiyle tekrar ilk yarıdaki oyun içi liderliğini ele geçirdi.

Tolgay, Sivok ve Sosa'nın maçın öne çıkan adamları olmasına karşın oyuna girer girmez gol atan Demba Ba, defansta bütün kafa toplarını alan Ersan Gülüm ve sağ bekte geçit vermeyen Olcay Şahan da Trabzonspor maçının öne çıkan diğer isimleri oldu.