Faik KAPTAN -Hüseyin ASLIYÜCE/ İSTANBUL, () TÜRKİYE Bilek Güreşi Milli Takımı 24. Dünya Bilek Güreşi şampiyonasına katılmak için bugün THY ‘ye ait bir uçakla İstanbul’dan Litvanya’nın Vilnius kentine gitti.
Atatürk Havalimanı’nda şampiyona ile ilgili olarak bir açıklama yapan Türkiye Vücud Geliştirme Bilek Güreşi Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Asbaşkanı İsmail Kurt Avrupa’da ve Dünya’da Milli Takım olarak ilk üç sıranın içinde olduklarını belirterek şunları söyledi:
“ Kafilemizde 50 sporcu, 6 antrenör  4 idareci var. Oraya gidip ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Avrupa şampiyonalarında ilk 3'e giriyoruz. Dünya şampiyonasına 50 ülke katılıyor. Bu arada orada da ilk hedefimiz ilk 3'e  girmek. Genelde Rusların arkasında ikinci ve 3'üncü oluyoruz. Hedefimiz ülke olarak birinci olmak çünkü iyi hazırlandık.”
Bilek Güreşi Milli Takımının kadınlarda Avrupa Şampiyonu Gülhan Bilgiç ise Dünya Şampiyonasında da rakipleri yenecek güçte olduğunu belirterek, “ Çok iyi çalıştık. Genç Bayanlar 56 Kilogramda katılıyorum. Avrupa Şampiyonuyum. İnşallah Dünya Şampiyonu da olacağım” dedi.
Erkeklerde 2013 Dünya ve Avrupa Şampiyonu olan Mirza Bilal ise bu yıl da ünvanını koruyacağını söyledi.

(FOTOĞRAF)