SPOR Toto Basketbol Ligi'nin yeni takımlarından Best Balıkesir evinde Anadolu Efes'e yenilerek üçüncü maçından mağlup ayrıldı.
Antrenör Mete Babaoğlu camiadan zaman ve sabır istedi.
İlk üç haftada karşılaştıkları üç rakipten ikisinin Euroleague'de yer alan Galatasaray Odeabank ve Anadolu Efes olduğunu hatırlatan Babaoğlu, "Biz 13 ay önce Adanaspor'la oynarken, bugün Anadolu Efes'le mücadele ediyoruz. Yeni bir takım vev zamana ihtiyacımız var. Birbirini ilk kez gören 12 oyuncu ile sezona başladık. Ayrıca Türk rotasyonumuz az. Bazı yabancılardan gerekli performansı alamıyorum. Yönetimle görüşerek bunların önlemini alacağız" dedi.
Anadolu Efes maçını da değerlendiren Mete Babaoğlu şöyle devam etti:
"Zaman zaman iyi oynadık ancak ilk periyotta oluşan farkı bir türlü kapatamadık. Rakibimizin hafta içinde Olympiakos'tan fark yemesi bu maça ekstra motive olmasını sağladı. Bizim ligimiz Avrupa'nın en iyi iki liginden biri. Burada kalıcı olmak, bu ligin takımı olmak kolay da değil. Takımda belli bir kapasite var. Bunu 40 dakikaya yaydığımızda daha iyi olacağız. Bizim sıkıntımız çembere gidebilen bir oyuncu.
Josh Selby'nin Galatasaray Odebank maçı öncesi ayrılması şanssızlıktı. Ondan sonra Randy Culpepper'i bulduk ama bu iki maça maloldu. Randy daha önce gelse Büyükçekmece'ye kaybetmezdik."  

FOTOĞRAFLI