FAİK GÜRSES, İstanbul- (fotoğraflı)

Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba'yı yitireli yarın tam 40 gün olacak. Bu vesile ile Dolmabahçe Camii'nde okunacak 40 Mevlidi'nden önce dönemin efsane kadrosu, sağlığında ve tedavisi sırasında hiçbir yardımı esirgemeyen Koç Grubu Onursal Başkanı ve Kulübün Genel Kurul Üyesi Rahmi Koç'a bir teşekkür ziyaretinde bulundu. Nakkaştepe'deki Koç Holding'te gerçekleşen futbolcular önce Fenerbahçe eski yöneticisi ve Koç Grubu üst düzey yöneticisi Ali Koç'la birlikte oldu ve bir süre sohbet etti. Buluşmaya Samet Aybaba, Ulvi Güveneroğlu, Gökhan Keskin, Recep Çetin, Rıza Çalımbay, Metin Tekin, Feyyaz Uçar ve Tayfur Havutçu hazır bulundu. Buluşmada Beşiktaş'ın Seba döneminde yöneticilik yapan Hasan Arat'ta bizzat hazır bulundu. Beşiktaş'ın efsane kadrosu içinde bulunan ve önceki yılki Teknik Direktörü Samet Aybaba, Rahmi Koç'a hitaben yaptığı konuşmada, "Onursal Başkanımızın sağlığında kulübe yaptığınız hizmetler ortadadır. Tedavisi sırasında ise gösterdiğiniz yakın ilgi alaka ve destekler için, Seba'nın birer oğlu olarak size bir teşekkürü görev bilerek buraya geldik. Bu vesile ile bizi kabul ettiğiniz için ayrıca tüm arkadaşlarım adına tarifi imkansız bir duygu içindeyiz" dedi.

Koç Grubunun Onursal Başkanı Rahmi Koç'ta, Süleyman Seba ile dostluklarının büyük önemini vurgulayarak yarın okunacak 40 Mevlid'i öncesi böyle bir buluşmadan ötürü tarifi imkansız bir duygu içinde olduğunu söyledi.

Daha sonra Samet Aybaba üzerinde "7 SÜLEYMAN SEBA" VE, "10 RAHMİ KOÇ" ve üzerinde "BEKO" yazılı dönemin tarihe geçen göğüs reklamlı formasını hediye etti. Yıllar önce marka olmuş Beko formalarını elinde tutarken Koç'un duygu yükler anlar yaşandığı gözlendi.



"LOCAMIZI ALDIK BEKLİYORUZ"

Rahmi Koç, yapımı süren Vodafone Arena Stadı'nın bitmesini dört gözle beklediğini söyleyerek, "Biri Amerikan Hastanesi, diğeri de benim adıma olan iki loca aldık. Dört gözle stadımızın bitmesini bekliyoruz" dedi.

Buluşmaya Urla'dan gelen Feyyaz Uçar, Koç'a hitaben yaptığı konuşmada, "Sizi ikinci kez görüyorum. Şampiyonluklar gözümün önüne geldi" diye konuştu. Samet Aybaba ve Rıza Çalımbay'da Adana'dan gelerek arkadaşlarının yanında yer aldı. Metin Tekin de, Rahmi Koç'a, "Sizi ilk defa bir maçta Feyyaz Toker ile birlikte görmüştüm. O anı unutamam. Yumruk şov yapıyordunuz" diye konuştu.



"ŞAHSİ EŞYALARINI RAHMİ KOÇ MÜZESİNE VERMEK İSTİYORUZ"

Süleyman Seba'nın yeğeni Tayfur Havutçu da vasiyetinin açılmasını beklediklerini ifade ederek, Koç'a hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında, "Dayımın kulüple alakalı eşyaları büyük bir ihtimalle yeni stadın altında yapılacak Beşiktaş müzesine verilecek. Aralarında silahlar ve birtakım çok özel eşyalarını Rahmi Koç Müzesi'ne eğer izin alabilirsek vermeyi düşünüyoruz" dedi. Koç'ta bu yaklaşımdan ötürü Havutçu'ya büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti.



MEZARLIK ZİYARETİ

Futbolcular daha sonra Süleyman Seba'nın Feriköy Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret ederek dua ettiler. Trafikten ötürü arkadaşlarına yetişemeyen Feyyaz Uçar mezarlıkta tek başına dua etti.