BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de 3-1 kazandıkları Torku Konyaspor maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.

BİLİC: İSTEDİĞİMİZ 3 PUANI ALDIK, FUTBOLCULARIMI KUTLUYORUM

Bilic, "3 puanı çok istiyorduk ve aldık. Bu nedenle futbolcularımı kutluyorum. Rakip oyuncuları da kutluyorum. Çok adil oynadılar ve son dakikaya kadar mücadele ettiler" dedi. Maçı iki yarı halinde değerlendirmek gerektiğini kaydeden Hırvat teknik adam, şöyle konuştu:

"İlk yarıdaki oyun, bugüne kadar ortaya koyduğumuz en iyi ilk yarı performansıydı. Ceza alanına çok oyuncuyla girdik, pres yaptık, rakibe pozisyon vermeden, 3 harika gol attık. Devre arasında, futbolcularıma 'herşey bitmedi, gol yemeden mücadeleyi sürdürün' dedim. Sonra ikinci yarının başında, alışık olmadığımız korner golü yedik. İkinci yarıdaki performanstan, memnun değilim. İlk yarıdaki performansımız, maçı kazanmamızı sağladı."

"FENERBAHÇE'YE SAYGIMIZ VAR. SAVAŞACAĞIZ VE KAZANMAK İÇİN SAHADA OLACAĞIZ"

Fenerbahçe ile hafta sonunda oynayacakları derbiyle ilgili bir soruya Bilic, "Çok büyük bir maç oyanayacağız. Fenerbahçe'ye büyük bir saygımız var. Form durumları çok iyi ve puan cetvelinde de üst sıradalar. Cumartesi günkü maçı, fırsat olarak görüyoruz. Bunu değerlendirirsek aradaki farkı kapatacağız. Oraya gidip savaşacağız ve kazanmak için sahada olacağız" diye yanıt verdi.

Bilic, Beşiktaş taraftarlarının derbide statta olamayacağının hatırlatılması üzerine de "Böyle bir kural var. İlk Bursaspor maçında uygulamışlardı. Sahadaki mücadeleyle iyi bir cevap verdik. Ne kadar Fenerbahçe taraftarının önünde olacağımızın önemi yok, orada mücadelemizi vereceğiz. Galatasaray, Bursaspor gibi maçlarda rakip taraftarların da olmasını istersiniz, çünkü atmosfere katkıda bulunurlar. Ancak güvenlik nedeniyle böyle bir kural var ve buna uyuyoruz" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın zeminiyle ilgili bir soru üzerine Hırvat çalıştırıcı, "Kardemir Karabükspor maçında da oyuncular aynı sorunu yaşadı. Sadece Serdar 10 kez sahada kaydı. Cezalı maçlarda burada oynamak bir bakıma avantaj. İlk yarı sonuna kadar, burada kalmak istiyoruz. Malzemecilerin maç öncesi buraya gelip, hangi kramponun uygun olduğunu belirlemelerini sağlayacağım" diye konuştu.

Son olarak kadın ve çocuk taraftarların verdiği desteğe değinen Bilic, "Kadın taraftarlara teşekkür ediyorum. Harikalardı, bize destek verdiler. Bizim kulübemizin arkasında oldukları için, sesleri gür şekilde duyuldu. Teşekkür ediyorum. Sivasspor maçına daha kalabalık gelmelerini bekliyorum. Ceza sonrasında da onların desteğini görmek istiyorum. Onların desteğini görmek güzel" dedi.

HOLOSKA, BU SEZON İLK RESMİ MAÇTA OYNADI

Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan ve bu sezon ilk resmi maçına çıkan siyah-beyazlıların Slovak oyuncusu Filip Holosko da, kadroya girmeyi özlediğini belirterek, "Son resmi maçımı Samet Aybaba yönetiminde, Kayserispor maçında oynamıştım. Dün 18 kişilik kadroda olduğumu öğrendim. Şans bulacağıma inanıyordum. Maça girdiğimde pozisyon da buldum. Maalesef atamadım" ifadelerini kullandı.

Torku Konyaspor karşısında maça iyi başladıklarını vurgulayan Slovak oyuncu, "İlk yarıda bol pozisyon bulduk. Rakibe de pozisyon vermedik. 3 golle ilk yarıyı bitirdik. İkinci yarıya rehavetle başladık. Her ne kadar devre arasında bunu konuşsak da bunu yaşadık. Gol yedikten sonra, farkı tekrar üçe çıkaracak pozisyon bulduk. Rakip, maçın sonunda gayet iyi oynadı ve pozisyon buldu. Kalecimizi kutlamak lazım. 3 puan moral oldu" diye konuştu.

Derbi maçıyla ilgili soruyu yanıtlayan Holosko, "Maça beş günümüz kaldı. En iyi şekilde hazırlanarak, 3 puanla derbiden ayrılacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

Siyah-beyazlı takımın orta saha oyuncusu Veli Kavlak ise ikinci yarıdaki kötü oyunları üzerine çalışmaları gerektiğini dile getirdi. İlk yarı çok iyi oynadıklarını anlatan siyah-beyazlı futbolcu, "İkinci yarıdaki gol, dengemizi bozdu. İkinci yarının üstüne çalışmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Veli Kavlak, dört oyuncunun sarı kart sınırında bulunması ve takımın en çok koşan oyuncusu olmasıyla ilgili soruyu, "Sarı kart sınırında olmamız tabii ki ikili mücadelelerde bizi etkiledi. Ben elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Her oyuncu koşmalı. Orta saha zor bir bölge" şeklinde yanıtladı.

TÜTÜNEKER: BÜYÜK TAKIMA KARŞI 3-0 GERİYE DÜŞTÜKTEN SONRA, MAÇI ÇEVİRMEK ÇOK ZOR OLUYOR

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise, ilk yarıda 3-0 geriye düştüklerini belirterek, "Bu şekilde maçı kaybetmiş görünsek de ikinci yarı toparlandık. Önde basmaya çalıştık. Saha çok ağırdı. Beşiktaş, topa hakim oldu, biz olamadık. Büyük takıma karşı 3-0 geriye düştükten sonra, maçı çevirmek çok zor oluyor. 3-2 olsaydı daha heyecanlı olurdu. Beşiktaş da ikinci yarı bir vites geri attı" dedi.

Tütüneker, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ile sohbetinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Bilic, Galatasaray maçında inanılmaz bastığımızı ve özellikle takımına bunu söylediğini bana aktardı. Bu şekilde oyuncularına, bastığımız anda topu ileri vurmalarını söylemiş. Bugün onu yapamadığımızı iletti. Bunları konuştu. Kendisini Almanya'dan tanıyoruz zaten."

Torku Konyasporlu futbolcu Ömer Ali Şahiner de Beşiktaş'ın üstlerine rahat geldiğini anlatarak, "İkinci yarının başındaki gol, bizi heveslendirdi. Ancak olmadı. İkinci yarı daha iyi oynadık" diye konuştu.

Futbolculardan Selim Ay ise ilk yarı kendilerine yakışmayan bir oyun sergilediklerini belirtti.

AD,ST(SSA)