ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

Beşiktaş Kulübü'nde önümüzdeki bir ay içinde her şey neredeyse sil baştan yapılacak ve yeni bir oluşuma gidilecek.

TRABZONSPOR MAÇI SONRASI 15 GÜNDE BİTMEYEN KASIRGA

Trabzonspor'u yendiği 3 Mayıs 2015 tarihinde şampiyonluk şarkıları söyleyen siyah beyazlılar bir hafta sonrası yani 10 Mayıs 2015'te başlayan ve durdurulamayan ani düşüş ile adeta bir kasırganın içine girdi ve 15 gün içinde büyük bir afet gördü.

Futbol takımının dibe vurduğu, basketbol takımının play-off'a bile kalamadığı bu 15 günlük süreçte tartışmalar kulisler, kavgalar içinde geçen Divan Kurulu ve mali kongre de yaşandı.

İki haftalık kasırga sonrası bu sabah itibari ile Beşiktaş'ın geldiği son nokta 1 Temmuz'a kadar yapılması gereken olağan üstü seçim, teknik direktör değişikliği ve UEFA'nın sıkı denetiminde yapılacak transferler olarak görünüyor.

FİKRET ORMAN OLAĞAN ÜSTÜ KONGRE KARARI ALIRSA BİR AY İÇİNDE SEÇİM VAR

Fikret Orman için yaklaşık 3 ay önce yapılan Divan Kurulu toplantısında iyice gün yüzüne çıkan, iki hafta önceki Divan Toplantısında sinir harbi savaşına dönüşen ve dünkü Mali Kongre de (özel hayatın da içine girdiği) kavga boyutuna ulaşan eleştiri süreci olağan üstü seçim kararı ile sonuçlandı.

Yapılacak ilk Yönetim Kurulu toplantısında konuyu gündeme getirip yönetici arkadaşlarının onaylamasıyla seçim kararı alma sözü veren Fikret Orman en geç bir ay içinde olağanüstü seçimli kongre yapmak zorunda.

Başkan Fikret Orman'ın kulübü seçime götürmesi için beklenenin aksine istifa etmesi gerekmiyor. Yönetim Kurulunda seçimli kongre kararı alması ve bir ay içinde olağanüstü seçim yapması yeterli olacak.

TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK

Slaven Biliç'in de resmi olarak açıklamasından sonra siyah beyazlılar bu karışık durum içinde yeni antrenör bulamaya da çalışacak.

Şu ana kadar kesin olarak bir isim üzerinde uzlaşama sağlayamayan yönetim bu bir aylık sürede seçim çalışmaları yaparken bir yandan da teknik direktör arayışında olacak.

UEFA'NIN SIKI DENETİMİNDE TRANSFER ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Yeni sezonunu startını 2 Temmuz'da verip 5 Temmuz'da ilk kamp çalışmalarına gitmesi planlanan Futbol A Takımına ciddi takviyeler yapmayı düşünen yönetim, hem mali sorunlar hem UEFA'nın sıkı denetiminden dolayı çok zor bir transfer dönemine de girecek.

UEFA ile yapılan uzlaşma uyarınca oyuncu satmadan bonservisi olan oyuncu transfer edemeyecek olan siyah beyazlıların ilk hedefi boşa çıkan ve tecrübesi ile takıma katkı sağlayacak oyuncular olacak.

Takımda da ciddi bir revizyona gidecek olan yönetim bir çok oyuncu ile de yollarını ayıracak. Sözleşmesi biten Uğur Boral ve Porto'dan kiralanan Opare gönderilecek ilk isimler olarak belirlendi bile. Beşiktaş'ın satın alma opsiyonu 2 milyon Euro olan Opare'yi UEFA ile yapılan uzlaşma dolayısıyla alma şansı zaten bulunmadığı gibi genç oyuncunun performansı da takımdan gönderilmesi kararının alınmasında etkili oldu.

SİYAH BEYAZLILAR BAZI OYUNCULARA GELECEK TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRECEK

Transfer çalışmalarında konuşulan diğer konular ise takımda teklif gelecek oyuncuların değerlendirilmesi konusu.

Pedro Franco'yu satarak UEFA nezdinde bonservis hakkı kazanmak isteyen transfer komitesi Demba Ba için gelmesi muhtemel tekliflerden 15 milyon Euro'dan aşağı olanlar ile görüşmeyi düşünmüyor.

Transferdeki ilk hedefi stoper olarak belirleyen siyah beyazlılar bu bölgeye kesin olarak bir hatta uygun olursa iki transfer yapmak istiyor. Sivok ile devam etmeyi düşünen yönetim şartları kabul etmesi halinde Çek stoper ile yeniden anlaşacak.

Transferdeki ikinci hedef ise sol bek. Motta'nın sürekli olmayan performansı, İsmail'in geçmeyen sakatlıkları sebebiyle mutlaka sol bek transferi yapılacak.

Uzun yıllardır sakatlıklarla boğuşan İsmail Köybaşı'nın bir yıl sonra bitecek olan sözleşmesini dikkate alan yönetim bu oyuncuya gelecek tekliflere açık olacak ve takımda kalması için ısrarcı olmayacak.

HEPSİ BİR ARADA OLABİLECEK Mİ

Fikret Orman'ın seçim yapılması halinde yönetim kurulundan bazı üyeler ile yollarını ayıracak olmasının muhtemel olduğu düşünüldüğünde transfer ve teknik direktör değişikliği çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

Eğer olağanüstü seçim kararı alınırsa kimlerin yeninden yönetim listesine girip girmeyeceği ve takımla ilgili çalışmaların ne olacağı, nasıl yürütüleceği şu andan itibaren camianın en çok konuştuğu konu haline geldi bile.