ALİ DANAŞ -İSTANBUL -

Beşiktaş Kulübünün 28 Mayıs'ta yapılan Divan Kurulu Seçimlerinin mahkeme tarafından iptali ile yeni bir süreç başlamak üzere.

Mayıs ayındaki seçimde yönetime aday olan Avukat Ali Rıza Dizdar'ın kongrenin iptali için Beşiktaş yönetimine karşı açtığı dava mahkeme tarafından karara bağlandı ve kongre iptal edildi. Gerekçeli kararın yazılıp kulübe tebliğ edilmesinin ardından karara itiraz hakkı bulunan Beşiktaş yönetimi bu hakkını kullanmaz ise 1 ay içinde olağanüstü Divan Kurulu seçimi yapılacak.

Ancak; davanın görüleceği 29 Eylül günü Avukat Ali Rıza Dizdar ile ortak hareket ederek, 3 ay önce davanın açılması esnasındaki husumet, usul ve esas yönünden yaptıkları itirazları geri çeken ve davanın kabulüne olanak sağlayan Beşiktaş hukukçularının karara itiraz hakkını kullanmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

ALİ RIZA DİZDAR :"KARAR KESİNLEŞTİKTEN SONRA BİR AY İÇİNDE YENİ SEÇİM OLACAK"

Avukat Ali Rıza Dizdar gerekçeli kararın yazılıp Beşiktaş Yönetim Kuruluna gönderilmesinin ardından işleyecek süreci "Beşiktaş Yönetimi Kurulunun bu karara 15 gün içinde itiraz etme hakkı var.Eğer itiraz ederlese süreç bir üst mahkemeye taşınır ve uzar. Ancak yönetim bu 15 günlük sürede itiraz etmez ise Divan Kurulu resmen geçerliliğini yitirir ve yeni bir seçim olur. Bunun içinde izlenecek yol bellidir ve yönetim kurulu bu yolu izleyecektir. Kararın kesinleşmesinin ardından da 1 ay içinde yeni bir Divan Başkanlığı seçimi yapılacaktır. Burada yönetim kurulu 15 günlük itiraz süresini sonuna kadar kullanmadan hemen 'Ben itiraz hakkından vazgeçiyorum' diye bir dilekçe de verebilir. O zaman da bu süreç daha da erkene çekilir" diye değerlendirdi.

YALÇIN KARADENİZ: "BEŞİKTAŞ CAMİASI SÜRECİN NİYE BURAYA GELDİĞİNİ ANLAYACAKTIR"

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ise yaptığı değerlendirmede "Dava sonucunda seçim iptal olmuştur. Bu davaya 3 ay önce itiraz eden yönetim şimdi Ali Rıza ile beraber mahkemede ortak karara varıyor. Bunun değerlendirmesini ve takdirini Beşiktaş kamuoyuna bırakıyorum" diye konuştu.

Davanın hazırlık safhasında husumet, usul ve esas yönünden yanlış bir dava açıldığı yönünde Beşiktaş yönetiminin itirazda bulunduğu söyleyen Karadeniz "Ali Rıza davayı ilk açtığında Beşiktaş yönetimi ve hukukçuları bu davanın husumet, usul ve esas yönünden yanlış olduğuna dair itiraz ettiler. Ancak aradan geçen 3 ay sonunda mahkeme günü Beşiktaş yönetimi itirazı geri çekip davanın kabulünü sağlamıştır. Şimdi soruyorum 3 ay içinde ne oldu da yönetim Ali Rıza Dizdar ile birlikte hareket etme kararı aldı. Bu davranışın değerlendirmesini Beşiktaş camiası ve Divan üyelerimiz en iyi şekilde yapacaklardır. Her şey ortadadır. Seçim tekrar yapılacak ve isteyen yeniden aday olacaktır. Biz de yeniden aday olarak orada olacağız." diyerek üstü kapalı mesaj verdi.

Ali Rıza Dizdar'a karşı her hangi bir kızgınlığı ve kırgınlığı olmadığını da belirten Yalçın Karadeniz "Ali Rıza da hukukçu bir kardeşimiz. O'na karşı en ufak bir kırgınlık ve kızgınlığım yoktur. Seçimin yapıldığı günde dava açacağını söyledi ve açtı.Olay bu noktalara geldi.Yeniden aday da olabilir yeniden yarışırız sorun değil. Gerekçeli karar gelir ve yönetim de itiraz hakkını kullanmaz ise hemen olağanüstü seçim kararı alır ve yeniden seçim yaparız" dedi.