İnönü Stadı'nı yıkıp yerine daha modern bir stat yapmayı planlayan siyah-beyazlı yönetimin hazırlattığı yeni projeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan onay çıktı. Uzun uğraşlar sonunda Anıtlar Kurulu'ndan alınan iznin ardından, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in Başbakan ile bir araya geldiğinde stat konusunun da konuşulduğu ve 35 bin kişilik bir stat için Başbakan'dan onay aldığı öğrenildi.

İşte yeni statla ilgili merak edilenler:
* 45 bin kişilik proje, 35 bin kişiye inecek.

* Olimpiyat standartlarına uygun yeni stat, şimdiki yükseklik geçilmeden, zemin zaten deniz seviyesinde olduğu için daha fazla aşağı inilmeden yapılacak.

* Mevcut çizimlerden farklı bir çalışma yapılıyor. Mevcut maketlerden en önemli farklar; tamamının üzeri kapatılacak, mevcut maketteki otel ve alışveriş merkezi yeni projede yer almayacak.

* Stat yaklaşık 35 metre içeri çekilecek ve cephe çevreye daha uyumlu hale getirilecek. Bu sayede Dolmabahçe'den Maçka'ya çıkan cadde yeraltına alınacak.

* 18 ayda tamamlanacak inşaat için Mayıs'ta kazma vurulacak ve inşaat 'yap-işlet-devret' modeliyle yapılacak. Bölüm bölüm değil, toptan yıkılıp yapılacak.

YAPIMI 18 AY SÜRECEK


Kapasitesi 45 bin kişiden 35 bin kişiye indirilecek olan stat için ilk kazma Mayıs ayında vurulacak. Yaklaşık 35 metre içeri çekilecek ve çevreye daha uyumlu hale getirilecek olan yeni İnönü Stadı'nın yapımının yaklaşık olarak 18 ay sürmesi bekleniyor.