ALİ DANAŞ, İSTANBUL- Beşiktaş ile Darıca Gençlerbirliği arasında oynanan kupa maçında, 2 gol atarak galibiyette önemli bir rol oynayan Kerim Frei teknik heyeti ve yönetimi sevindirdi.

Beşiktaş'a gelecek vaat eden bir futbolcu olarak 19 yaşında gelen genç oyuncunun aradan geçen 3.5 sezonda beklenen gelişimi gösterip göstermediği hep tartışıldı.

Kerim'in sürekli oynaması gerektiğini söyleyenler kadar, takım oyununa çok uymadığını söyleyenler de az değildi.Hatta Teknik Direktör Şenol Güneş bile Kerim ile sürekli konuştuğunu ve takım oyunu konusunda eksik yönlerini gidermesi gerektini sık sık söylediğini dile getirmişti.

KADRO DARALDI, PERFORMANSLAR DÜŞTÜ, ŞARTLAR DEĞİŞTİ

Geniş kadronun sakatlıklar yüzünden daralması ve Kerim haricindeki bazı oyuncuların beklenen forma ulaşmaması, kiralanması konuşulan Kerim'i yine ilk alternatifler arasına soktu.

Son olarak kupada 2 usta gol atan Kerim, maç içinde de yaptığı olumlu hareketler ile hem Teknik Direktör Şenol Güneş'ten hem de izleyenlerden tam not aldı.

Devre arasında M.Başakşehir tarafından kiralanmak istenen Kerim ile son olarak Trabzonspor'un da ilgilendiği ve devre arası transfer döneminde kadrosuna katmak için nabız yokladığı öğrenildi.Ayrıca İngiliz medyasında sık sık Kerim ile ilgili transfer haberlerine rastlamak mümkün.

Bütün bu gelişmeler olurken Teknik Direktör Şenol Güneş'in genç oyuncu için gelen tekliflerin rafa kaldırılmasını istediği ve devre arasında kanatlara yapılacak takviyeler sonrası karar verileceği öğrenildi.

KERİM'İN BEŞİKTAŞ PERFORMANSI

3.5 sezon önce 3 milyon 150 bin Euro'ya İngiliz ekibi Fulham'dan alınan Kerim, Beşiktaş ile toplamda 102 maça çıktı.

İlk onbir oynadığı maç saysı bir hayli az olan Kerim Frei ortalama olarak maç başına 41 dakika süre aldı ve 102 maçta 9 gol 6 asistlik bir performans sergiledi.

Genç oyuncu Milli Takım eski Teknik Direktörü Abdullah Avcı döneminde 5 kez A- Milli olurken A2- U21 ve U20'de toplam 13 kez daha Milli oldu ve alt kategorilerde 3 gol attı.