Mustafa AKIN/İstanbul,() - BEŞİKTAŞ Kadın Futbol Takımı'nı 1'inci Lig'e çıkaran Mutlucan Zavotçu, hedeflerinin Beşiktaş'ın her yerde olduğu gibi şampiyonluk olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İstanbul Şubesi tarafından dün İstanbul'da düzenlenen Zorunlu Gelişim Semineri'ne katılan Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Antrenörü Mutlucan Zavotçu, "Bu seminerlerin yapılması TÜFAD'ın bu konuya çok ciddi eğilim göstermesi bizi mutlu ediyor. Hem antrenör kurslarında hem de akademilerde öğrendiğimiz çok şey var ama zamanla onların güncellenmesi gerekiyor. Bizim belleklerin tekrarlanması gerekiyor'' dedi.

"AMACIMIZ KADIN FUTBOLUNA İVME KAZANDIRMAK"

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı'nı 3'üncü Lig'den alıp 1'inci Lig'e namağlup çıkardıklarını hatırlatan Mutlucan Zavotçu, "Biz Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak çalışmalara 2012 yılında başlamıştık. Alt yapılarda sürdürdüğümüz bu çalışmaları geçtiğimiz 2014-2015 sezonunda 3'üncü Lig'den girerek başladık A Takımı düzeyinde. O sezon şampiyon olduk. Bu sezon da 2'nci Lig'den devam ettik. 2'nci Lig'de de şampiyonluğu göğüsledik namağlup olarak. Bu sene de Kadınlar 1'inci Ligi'nde yer alacağız. Orada da hedefimiz Beşiktaş'ın her yerde olduğu gibi şampiyonluk olacak. Biz kadın futbolunu bir sosyal sorumluluk olarak algılıyoruz. Amacımız hem kadın futboluna ivme kazandırmak, bunun tanıtımına katkı sağlamak bir yandan da sportif başarı gelirse bizi mutlu ediyor. Dediğim gibi öncelikli hedefim kızların yaşantılarına dokunup, milli takımlara oyuncu gönderebilmek, onlara gelecek hazırlayabilmek" diye konuştu.

"İNSANLAR KIZLARIN FUTBOL OYNADIKLARINI GÖRDÜKLERİNDE İLGİ VE DESTEKLERİ DE ARTIYOR"

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı'nı desteklemeye gelenlerin çoğunun erkeklerden olduğunu aktaran Zavotçu, "Kadınların ilgisi çok büyük. Bizim taraftarların çoğu erkek futbolunda olduğu gibi erkek taraftarlar var. Taraftarların ilgisi, basının ilgisi çok büyük. Çünkü geri planda kalan göz önüne sunulmakta geri planda kalınmış bir branş kadın futbolu. Bizim gelişimizle ivme daha da arttı ve insanlar kızların futbol oynadıklarını gördüklerinde ilgi ve destekleri de artıyor" ifadelerini kullandı.

"KENDİ YARATTIĞIMIZ YILDIZLARI TERCİH EDİYORUZ"

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün değerleri olduğunu ve takım için kendi yarattıkları yıldızları tercih ettiklerini dile getiren Mutlucan Zavotçu, "Biz popülaritesi olan, popülaritesini kullanmak isteyen isimlerden çok kadın futbolunun popülaritesini artırabilecek yetenekli, Beşiktaş kültürüne, spor ahlakına daha uygun isimleri göz önüne çıkarmaya çalışıyoruz. Yani yıldızlardan çok kendi yarattığımız yıldızları tercih ediyoruz" dedi.