Esma ÇAKIR - ROMA /

La Gazzetta dello Sport: "Kara bir gece"

"Güneş'in savunması ise odun gibi sağlamdı"

Corriere dello Sport: "Kabus Napoli"

Tuttosport: "Napoli harakiri yaptı"

Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde konuk olduğu Napoli'yi mağlup etmesi Çizme basınında geniş yankı uyandırdı. İtalyan ekibi, bireysel hatalar, savunma zaafı ve penaltı atışının kaçırılması nedenleriyle sert ifadelerle eleştirirken, Şenol Güneş'in takımına övgüler yağdırdı.

Ülkenin en çok satan spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, "karışık işler" anlamında kullanılan bir İtalyan deyimi olan "Cose Turche (Türk şeyleri)" sürmanşetiyle çıktı ve Napoli'nin "kara bir gece" yaşadığını belirtti.

Gazete, evinde ilk kez devrildiğini belirttiği Napoli'nin, her şeyi çöpe attığını ve "Türkler güçlüydü" diye övdüğü Beşiktaş'a çok fazla hediye sunduğunu, savunmasının ise "bir felaket" olduğunu yazdı.

GÜNEŞ'İN SAVUNMASI ODUN GİBİ SAĞLAMDI

Avrupa kupa maçlarında, evinde 18 maçtır yenilmeyen mavi-beyazlı takımın teknik direktörü Maurizio Sarri'yi "Sarri tarih yazdı. Bu bir kriz. Eğer savunman, bir dostluk maçı oynar gibi gamsızcaysa, çözülmesi gereken bir sorunun var demektir" sözleriyle eleştiren La Gazzetta dello Sport, "(Şenol) Güneş'in savunması ise odun gibi sağlamdı" ifadelerini kullandı.

Avrupa kupalarında düne kadar hiçbir İtalyan takımını yenememiş olan Beşiktaş'ın 3'üncü golünün aslında ofsayt sayılması gerektiğini öne süren gazete, skoru 3-2 Napoli lehine değiştirecek olan Gabbiadini'nin bir golünün ofsayt diye iptal edilmesinin ise "şüpheli" bir durum olduğunu savundu.

GÜNEŞ'İN TAKIMI, AKILLI BİR GALİBİYET ELDE ETTİ

10 üzerinden puanlamalarla maçın karnesini de hazırlayan prestijli gazete, Beşiktaş'a 7, Napoli'ye ise 5 puanı layık gördü.

Şenol Güneş'e 7 puan veren gazete, "Onun takımı karşılaşmayı yöneten takımdı ve akıllı bir galibiyet elde etti" diye yazdı.

İtalyan ekibinin çalıştırıcısı Sarri'ye 5 puan verilirken, ona "Bu yenilgi sadece bir şanssızlık olarak görülemez. Sarri sadece oyun kuruluşunu

değil, adamlarını da gözden geçirmeli" eleştirisi getirildi.

MAÇIN EN İYİ ADAMI ABOUBAKAR HERKESİ KRİZE SOKTU

Gazete, "maçın en iyi adamı" olarak 7,5 puan verdiği Vincent Aboubakar'ı seçerken, "Aboubakar herkesi krize soktu. O, Napoli'ye rahat vermedi. Her hareketinde Sarri'nin savunmasının ne kadar acı çektiğini ortaya çıkardı" sözleriyle siyah-beyazlıların forvetini övdü.

NAPOLİ'Yİ TÜRKLER ÇARPTI

Corriere dello Sport ise, "Kabus Napoli" başlığını kullanarak, defansı hatalı olan Napoli'yi, Türklerin çarptığını yazdı.

Maçın karnesinde 8 puan verilen Aboubakar'ın, karanlık bir dönemin ardından sürpriz bir oyun ortaya koyduğu belirtilirken, "O herkesi şaşırttı" denildi.

"FABRİ'NİN ELLERİNİ ÖPMELİLER"

Rus hakem Karasev'in penaltılarda doğru karar verdiğini yazan gazete, ancak Aboubakar'ın golünün ofsayt olduğunu görmediğini öne sürdü.

Beşiktaş'ın kalecisi Fabri'ye ise 7,5 puanı layık gören Corriere dello Sport, "O bir mucizeler fabrikası: Mertens'in 2 pozisyonunu, Insigne'nin bir penaltısını kurtardı ve gecenin başrol oyuncusu oldu. Takım arkadaşları, Fabri'ye sımsıkı sarılmalı ve onun ellerini öpmeli" diye yazdı.

NAPOLİ HARAKİRİ YAPTI

Tuttosport ise, ilk sayfadan gördüğü haberde "Napoli bir kabus" başlığıyla okuyucularıyla buluşurken, iç sayfada ise, "Napoli harakiri yaptı" başlığını kullandı.