ALİ DANAŞ - İSTANBUL -

Beşiktaş'ın finansal tabloları Mali İşlerden Sorumlu Yönetici Berk Hacıgüzeller tarafından düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Berk Hacıgüzeller, yönetim ve Divan Kurulu arasında uzun süredir polemik konusu olan ve Divan Kurulu seçimlerinin iptali ile Divan başkanı Yalçın Karadeniz'in disiplin kuruluna sevkine kadar uzanan borç polemiğine açıklık getirdi.

Hacıgüzeller, Beşiktaş'ın Dünyanın bir numaralı bağımsız denetleme şirketi tarafından denetlendiğini söylerken "Divan Kurulu hesaplarda dört işlem hatası yapıyor" dedi.Berk Hacıgüzeller kulübün borcunu 1.257.761.838 TL olarak açıklarken kesinlikle taşınmaz malları satarak borç kapatmayacaklarının altını çizdi.

"GEÇEN YILA GÖRE 55 MİLYON TL KARLILIK ARTIŞI VAR"

Berk Hacıgüzeller'in açıklamaları şu şekilde :

"Bu yıl aynı zamanda geçen yılın aynı dönemine göre karlılık 55 milyon lira artmıştır. Gelirimizin artmasının yanında harcamalarımızın azaltılması yönünde politikalarımız devam ediyor. Vodafone Arena'nın açılışından sonra tribün gelirlerimiz önemli oranda artmıştır. 4 yıl öncesine nazaran statta maç hasılatı 3,5 kat artış gösterecektir . Son 6 aydır inşaatı devam eden tüm şirketler grubunun, medya biriminin, Beşiktaş TV'nin stattaki yeni yerlerine taşınması söz konusu. Birkaç ay içinde buralara taşınmalar gerçekleşecek. Boşaltılan yerlerin kiraya verilmesiyle ve ilave maliyetlerin azaltılmasıyla yıllık 1 milyon dolar ek gelir elde edilecek. Aynı zamanda bu fiziki daralma neticesinde tüm şirketler grubunun ve derneğin aynı çatı altında toplanmasıyla harcamalar yıllık 2,5 milyon lira azalacaktır."

"DİVAN KURULU DÖRT İŞLEM HATASI YAPIYOR "

"Divan kurulu başkanlığı bir borç hesaplaması yaptı. 4 işlem hatası yapıyorlar.Beşiktaş Kulübü kurumsal bir organizasyondur. Kendine özgü bağımsız birimleri vardır. Dünya'nın bir numaralı bağımsız denetim şirketiyle çalışmaktadır. Aynız amanda dernekler yasasına tabi Beşiktaş tüzüğüne uygun seçilmiş bağımsız bi denetim kurulu da vardır. Her iki grubun incelemelerinden denetlemenin de yer aldığı mali tablodan bahsediyoruz. Beşiktaş Başkanı veya yönetim kurulu üyesinin ne bir bağımsız denetim şirketine ne de bu kurumlara herhangi bir şekide bir isteği, ricası veya maksatlı-maksatsız izleme-saklama talebi söz konusu olamaz. Beşiktaş camiası şeffaftır. KAP'a raporlarını düzenli bir şekilde teslim etmiştir. Bu tarz yaklaşımlarım şüpheci güvensizlikler artık çok çok geride kalmıştır. Beşiktaş'ın hızlı gelişmesine ve büyümesine Beşiktaş'ı takip edenlerinde hızlı bir şekide adapte olması gerekir. Sayın denetim kurulunun açıklamış olduğu rakamlar ile yönetim kurulunun hazırladığı rakamların üzerinde herhangi bir soru işareti bulunmamaktadır."

"BORCUMUZ 1.257.761.838 TL "

"Bu borcu hem son dönem itibariyle net borcu açıklayacak olursak, 1 milyar 257 milyon 761 bin 838 TL'dir. Bu tutatın toplam 1 milyar 524 milyon 905 bin 017 TL'si verecek, alacaklar ise 267 milyon 143 bin 187 TL'dir. Beşiktaş ne zaman düzlüğe çıkacak deniliyor ben buna katılmıyorum. Beşiktaş düzlüktedir. Gelirlerin temlikli olmasıyla alakalı gelir artışı ve giderlerin azaldığının orantısıyla borçlanma azaldıkça kademeli olarak bu gelirlerin temlikten çıkarılması yoluna gidilecektir"

"TAŞINMAZ MALLARI SATARAK BORÇ KAPATMAYACAĞIZ"

"Varlıklarla alakalı olarak Beşiktaş'ın varlıklarının taşınmazlarının satışı ile ilgili nakit sağlama şeklinde politikası yoktur. 4 yıl önceki mali şartlarda bile Beşiktaş varlıkların satışını gündemine almamıştır. Bugün itibariyle bu gündemde değildir. Bundan sonra da gündem de olmayacaktır."

"YILDIRIM DEMİRÖREN'E BORÇLAR İLE İLGİLİ HALA GÖRÜŞÜYORUZ"

"Biraz evvel açıklamış olduğum borçların içerisinde eski yöneticilerin ve eski başkana olan borç rakamlara dahildir. Eski başkanımızın borç alacağının bağışlanması ile ilgili Şubat 2012 'de beyanı oldu. Daha sonra şarta bağladı ancak Beşiktaş Kulübü kurumsal ve ticari menfaati ne gerektiriyorsa onu yapacaktır. Zaten öyle de olacaktır. Mesafe alınıyor. Fikir alışverişi söz konusu"

"GOMEZ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMAMIZ DEVAM EDİYOR"

"Gomez ile alakalı araştırmamız devam ediyor. Uluslararası hukuk devletler arası hukuk nezdinde de Fiorentina Kulübü tasarrufları ve Alman Woslfburg Kulubü, Alman Kulüpler Birliği nezdinde inceliyoruz. Bu konuyla ilgili izin veirseniz bu kadar bilgi vermek istiyorum. Transfer bütçesiyle alakalı şu anda futbol takımının transfer bütçesi UEFA kriterlerinin dışında kendi kriterleinde gidiyor. Transferler ancak kendi mali disiplinimiz içinde oluşacak bundan sonra. Tabi aynı zamanda UEFA disiplinine de hizmet etmiş olacak"

"YAYIN İHALESİNDEN 55-60 MİLYON DOLAR BEKLİYORUZ"

"Yayın ihalesi anlamında isteklilerin konuya bakış açısına göre yayın ihalesi olarak 600 milyon dolarlık rakama yaklaşılıcağı bazı tahminler var. Bizde kendimizi ona göre ayarladık. Kasım 20'de olacak. Beşiktaş geliri minumum 55-60 milyon dolar alacak. Biz hesaplamaları muhafazakar olarak yaptık. Ancak beklentimiz 55-60 milyon dolar seviyesinde olacak"