ALİ DANAŞ - İSTANBUL -

Vodafone Arena'nın ilk derbisi nefes kesen bir maçın sonunda 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

2-0 geriden gelerek 2-2'yi yakalayan Beşiktaş açısından gecenin en çok tartışılan olayı ilk yarı ve 2. yarıdaki kadro farklılığının sonucu belirlemesiydi

Bu sezon yapılan transferler ile Beşiktaş tarihinin en geniş kadrolarından birine sahip olan Şenol Güneş'in ilk yarıda Oğuzhan ve Olcay Şahan tercihi karşılaşma 2-0'a geldikten sonra en çok eleştirilen konu oldu.

Benfica maçında attığı frikik ve Akhisar Belediye maçlarında attığı ilk golün yanı sıra maç içinde etkili pas organizasyonlarını da yapan Talisca'nın yedeğe çekilmesi ve 10 numarada Oğuzhan'ın oynaması Siyah Beyazlıları ilk yarıda atak yapmakta zorlanmasına sebep oldu.

Oğuzhan Özyakup'un geçen sezon Atiba ile beraber Avrupa'nın bile en iyi orta saha ikililerinden biri olduğunu dile getiren Beşiktaş camiası ve spor otoriteleri, genç oyuncunun 10 numara pozisyonunda şu ana kadar etkili olamadığı konusunda birleşiyor.

Camiadan yükselen en yüksek ses ise Talisca'nın mutlaka 10 numarada sürekli olarak oynamasının gerekliliğiydi. Özellikle frikik ve duran toplarda etkili olan Talisca'nın gol attığı 2 maçın ardından yedek bırakılmasının doğru olmadığı sıklıkla dile getirilen maç notlarından biri oldu.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ: "BEŞİKTAŞ TARİHİNİN EN GENİŞ KADROLARINDAN BİRİNE SAHİBİZ"

Teknik direktör Şenol Güneş'e teknik, taktik ve kadro seçimi konusunda hiç bir şekilde karışmayan ve hocanın aldığı tüm kararlara saygı duyan Beşiktaş yönetimi ise Galatasaray maçında ilk yarıdaki etkisiz oyunu sadece Oğuzhan'a değil takımın tamamına yakınının kötü oynamasına bağlıyor.

İkinci yarıda toparlanan takımın 2-0'dan beraberliği yakalamasını ve hatta son saniyede galibiyeti kaçırmasının takım için önemli olduğunu ifade eden yöneticiler "Geçtiğimiz yıllarda derbilerde ve bir çok maçta geriye düştüğünde maçı çevirmekte zorlanan bir takımdan artık her durumda maçı alabilecek bir takıma ulaştık.Bu mutluluk ve güven verici bir olay.Kadro için hocamız başkaları tarafından elbetteki eleştirilebilir ama biz O'na çok büyük bir güven duyuyoruz.Beşiktaş tarihinin en geniş kadrolarından birine sahibiz ve hocamız bunu en doğru şekilde kullanacaktır" diyerek Şenol Güneş'e destek çıktı.