BEŞİKTAŞ ile Balıkesirspor arasında oynanan ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu maç öncesi gerçekten endişeliydim. 3 gün önce oynadığımız Liverpool maçı zihinsel ve fiziksel olarak oldukça yorucu bir maçtı. Oyuncuları toparlamak ve hazırlamak için ciddi bir gayret gösterdik. Buna rağmen maçta öne geçtik. Öne geçtikten sonra 2-0 veya 3-1'e getirmek için fırsatlar yakaladık. Fakat ne yazık ki bunları değerlendiremedik. Son 5 dakikada rakip 3. golü atmaya çok yakındı. Atamadılar ve berabere bitti."

Cuma ve Cumartesi günü maç hazırlıkları için gerekli uygun ortamı oluşturduklarını sözlerine ekleyen Bilic, ''Takımda gereğinde fazla bir coşku yoktu. Zaten bu maçın tehlikeli olacağını biliyorduk. Endişelerimiz vardı. Tüm oyuncularımız zihinsel olarak yıpranmışlardı. Bu akşam ne yazık ki kenardan gelen oyuncular da oyuna etki edecek performans gösteremedi" şeklinde konuştu.

Artık Liverpool maçını geride bırakmaları gerektiğini dile getiren Bilic, şunları kaydetti:

''Biz her zaman önümüzde oynayacağımız maça odaklanmalıyız. Takım kolektif olarak oyuncularda bireysel olarak kazanmayı gerektirecek enerjiyi göstermeyi başaramadılar. Oyuna zihinsel ve fiziksel olarak hazırlandığımızda Avrupa'da neler yapabileceğimizi gösterdik. Ama bu enerjiden yoksun kaldığımızda her takıma karşı zorlu yaşayabiliriz.''

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise Beşiktaş'ı Avrupa Ligi'nde elde ettiği başarıdan dolayı kutladığını söyledi.

Maçtan önce oyuncularına 90 dakika oyunda kalmaları gerektiğini söylediğini ifade eden Özdeş, "Oyunun ilk yarısında oldukça disiplinli oynadık. Çok fazla pozisyon vermeden penaltı ile yenik duruma düştük. Oyuncularıma maç boyunca disiplinli olmamız gerektiğini söyledim. Maç boyunca Beşiktaş'ın sona doğru oyunda düşeceğini paylaştım. 14 günde 5 maç oynadılar. Onlar açısında bir dezavantajdı. Bunu kullanmak istedik. Basit bir ikinci gol yedik. 2-2'den sonra maçı kazanabilecek kontrataklar bulduk. Becerikli olsak buradan 3 puanla ayrılırdık. Bir puan aldık, bizim için kazanç olarak değerlendiriyorum. Benimle birlikte takımım, kaybettiği 6 maçtan 5 tanesini 1-0 kaybetti. Artık içeride kazanmamız gerekiyor, üzerimizdeki takımların Balıkesir'e geleceğini düşünürsek. Umarım Rize'yi Balıkesir'de yener ikili averajı ele geçiririz ve yarışa tutunuruz. Yıl sonu ümit ettiğimiz yerde bitiririz diye ümit ediyorum'' dedi.