UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında Arsenal ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Bilic, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Hırvat teknik direktör, "Harika bir maç oldu. Sonuç 0-0 bitse bile sıkıcı bir karşılaşma değildi. Oyuncularım harika bir performans ortaya koydular. Planımıza sadık kalarak oynadılar. Arsenal da bize karşı pozisyon buldu. Ancak biz 3 tane net pozisyona girdik. Bunlardan birisini değerlendirmemiz lazımdı. Ancak ben oyuncularımı suçlayamam, onlar ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bu kadar performanstan sonra Londra'ya umutlu gideceğiz. Arsenal ile deplasmanda oynayacağız. Gol yemeden gidiyoruz. Gol atabilir. En önemli oyuncumuz Atiba sakat olduğu için oynayamadı. Rövanş maçına yetişebilecek gibi gözüküyor. Yine rakipte en önemli oyuncularından birisi olan Ramsey'i kullanamayacak" dedi.

Yarından itibaren rövanş maçına hazırlanacaklarını kaydeden Bilic, "Biz, Londra'ya turistik gezi ya da alışveriş için gitmiyoruz. Bizim çok önemli hedeflerimiz var. Bazıları bunu hayal olarak görebilir. Biz bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız."

Bilic ayrıca, maçın sonlarına doğru oyundan atılmasıyla ilgili olarak, "Kesinlikle küfür ve hakaret yok. Aşırı reaksiyon gösterdiğim için atıldım. Maç sonunda hakemlerden ve Arsene Wenger'den de özür diledim. Londra'daki maçta yedek kulübede olmamam için böyle bir karar çıkacağını tahmin etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı futbolcu Mustafa Pektemek de, golsüz biten Arsenal maçını yorumladı.

Pektemek, "Güçlü bir ekibe karşı oynadık. İyi mücadele ettik. Olcay ve Demba Ba ile gole yaklaştık. Londra'da akıllı bir futbol oynarak turu geçebileceğimizi düşünüyorum. Takım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Demba Ba ise, "Bazı maçlarda fırsatlar yaratır ama yararlanamazsınız. İyi oynadık, küçük şeyler eksikti. Eksiklerimizi Londra'da tamamlayabiliriz. İngiltere'ye turistik seyahate gitmeyeceğiz. Buradaki oyunumuzdan sonra Arsenal de daha dikkatli oynayacaktır. Rakibimize neler yapabileceğimizi gösterdik" dedi.

Siyah-beyazlı futbolcu Oğuzhan Özyakup da, "Maça iyi başladık. Üstün olan taraf bizdik. Oynadığımız oyuna galibiyet yakışırdı. İki yarıda da net pozisyonlar bulduk. Galibiyeti hak etmiştik. Takım arkadaşlarımı kutluyorum, iyi bir performans ortaya koydular. Üstün bir oyun oynadığımızı maç esnasında hissettik. Pozisyonları değerlendirip avantajlı bir skorla gidebilirdik İngiltere'ye. Bu oyun bize özgüven verecektir" şeklinde konuştu.

ARSENAL CEPHESİ

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger de Beşiktaş'ın yüzde yüz tempoyla oynadığını ifade ederek, "Sonuna kadar konsantrasyonumuzu en üst seviyede tutmamız gerekiyordu. 90 dakikalık bir maç oynuyorsunuz. Elimizden geleni yaptık" diye konuştu.

İki takımın da kazanabileceği bir mücadelenin yaşandığını kaydeden Wenger, "Beraberlik için eşit şans diyebiliriz. Beşiktaş iyi takım. Bir sonraki maçı evimizde oynayacağız. Yapmamız gerekeni biliyoruz. Mesut Özil ve öteki oyuncular geri gelecek. Takıma entegre olacaklar. Ondan sonra daha iyi olacağız" dedi.

Arsene Wenger, oyuncusu Aaron Ramsey'a kırmızı kart gösteren maçın hakemini eleştirdi.

Ramsey'in gördüğü ilk sarı kartın olabileceğini ancak ikinci sarının ağır olduğunu savunan Fransız çalıştırıcı, "İkinci yarı hakemin performansı gerçekten kötüydü. Ramsey'e gösterilen kart buna yeterince kanıttı. Maç zordu. Bu nedenle hakem için de sıkıntılı geçmiş olabilir" şeklinde konuştu.

Teicrübeli çalıştırıcı, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in son dakikalarda oyundan atılması ile ilgili soruya, "Kararı ben vermedim. Ben olsaydım yapmazdım. Ama Bilic ile hakem arasındaki konuşmalar daha önce de geçti" ifadelerini kullandı.