ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Aldığımız sonuçlarla havaya girmenin anlamı yok"

"Caner'in durumu olumsuz gözüküyor"

Antalyaspor Teknik Direktörü Çalımbay'dan hakeme tepki

"Büyük maçları korkak hakemler değil, cesaretli hakemlerin yürütmesi gerekiyor"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor'u 3-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Kazanmaları gereken bir karşılaşmayı iyi sonuçlandırdıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "İyi takımın eleştirisini yapıyoruz. Şu ana kadar aldığımız sonuçlarla havaya girmenin anlamı yok. Kötü sonuçlarla da etkilenmenin anlamı bulunmuyor" diye konuştu.

Antalyaspor karşısında fazla oyuncu değişikliği yapmadıklarını sadece 3 farklı isimle sahaya çıktıklarını ifade eden Güneş, "Beck, Caner ve Necip'i dinlendirip onların yerine az şans verdiğim oyuncuları düşündüm. Rakibin direnci fazlaydı. Kaliteli oyuncuları var. Savunmayı yapınca direnci kıramadık. Acele ve telaşlı oynamak etkiledi. İlk yarıda onların da bizim de pozisyonlarımız var. İkinci yarı oyun koptu. Tempo yapamadık. (Napoli) diğer maçın etkisi var. 3-0'a rağmen 6-7 pozisyonumuz var" dedi.

Sakatlanan Caner Erkin'in durumuna da değinen Şenol Güneş, "Durumu olumsuz gözüküyor. Bizden önce herkes bilgileri almış. Onu dinlendirdim, hiç oyuna sokmayı düşünmüyordum. Oyunun kontrolü için aldım. İnsan böylesine sakatlıklarda üzülüyor. İyi niyetli, özverili, çalışkan ve yetenekli bir oyuncunun sakatlanması büyük talihsizlik" şeklinde konuştu.

Maçın hakemlerini eleştiren Rıza Çalımbay'ın sözlerinin hatırlatılması üzerine Güneş, "Rıza bunu çok yapıyor. Hem alttan alıyor hem sitem ediyor. Bir şeyler söylemeye çalışıyor. O tür pozisyonlarda bizim aleyhimize kaç hareket vardı? 'Faul değil' demiyorum. Motivasyonun, inancın ve direncin karşısında yediği gol bana göre sinir sistemini bozdu. Maçı bir daha izlesin. Hakem nasıl maç yönetti görsün" ifadelerini kullandı.

ANTALYASPOR CEPHESİ

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, siyah-beyazlı takımın attığı ilk golde rakip oyuncunun faul yaptığını belirterek, "Konum itibarıyla puanlar için geldik. Maç da gayet iyi gidiyordu. Hakem arkadaşımız bize göre çok yanlış karar verdi. Beşiktaşlı oyuncunun gelişi gidişi yüzde yüz fauldü. Beşiktaşlı oyuncuya biz yapsak kesinlikle vermeyecek. Bence büyük maçları korkak hakemler değil, cesaretli hakemlerin yürütmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kimsenin kimseye haksızlık yapmadan maçların yönetilmesi gerektiğini dile getiren teknik adam, "Ben geçen sezon da hakem konusunda çok sıkıntı yaşadım, maalesef bu devam ediyor. Maçın kaderini hakem belirledi. Benim oyuncumun da suçu çok. Hakem ne kadar haksız olsa da oyuncumun atılmaması gerekiyordu" dedi.

Maçın ikinci yarısında 10 kişi kalmalarından dolayı oyun düzeninde zorunlu değişiklikler yaptıklarını dile getiren Çalımbay, "Beşiktaş çok formda, böyle bir takıma karşı taraftarının önünde oynamak zor. Hakemler, büyük maçları kaldıramıyorlarsa yönetmeyecekler. Bize bu faulü verir miydi vermez miydi, bunu tartışmak lazım. Yeni göreve geldim. Bir sürü hatalar görüyorum. Onları en kısa sürede düzelteceğiz. İlk yarı sonuna kadar mümkün olduğu kadar puan toplayacağız. Daha sonra takviyelerle eksiğimizi gidermeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.