Ahmet YILDIRIM/DORTMUND, ()

Bayer Leverkusen forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun Alman ZDF kanalında yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor.

Bayer Leverkusen kulübü, Türk Milli Takımı kampında yaklaşık 1 yıl önce yaşandığı iddia edilen "silah çekme" olayını Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in açıklığa kavuşturmasını istedi. Bayer Leverkusen Kulübü Sportif Direktörü Rudi Völler, Express gazetesine yaptığı açıklamada konuyu görüşmek üzere Fatih Terim'i Leverkusen'e davet ettiğini söyledi.

Fatih Terim'e Pazartesi günü bir kez daha davetiye gönderdiğini kaydeden Völler, "Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e Pazartesi günü bir kez daha davetiye çıkardım. Benim arzum, Terim'in Leverkusen'e gelmesi ve birlikte konuyu açıklığa kavuşturmamız" ifadelerini kullandı.

Völler, gazeteye yaptığı açıklamada, "Kulüp olarak bizi zor haftalar bekliyor. Futbolcumuzun kafasının bir an önce rahat olması lazım ki, bize faydalı olabilsin" diye konuştu.

Rudi Völler'in iki hafta önce de, Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'nun sakatlıkları nedeniyle Çek Cumhuriyeti'ne karşı forma giymek istememeleri üzerine Fatih Terim'i konuyu görüşmek üzere çağrı yaptığı belirtiliyor.