Fenerbahçe derbisi geride kaldı. Daha konuşmaya gerek yok. Önemli olan geleneği bozmak. Kasımlar onların, Mayıslar bizim. Amacımız da Kasım’da değil, Mayıs’ta kazanan olmak.”

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal’dan, 2-0 yenildikleri Fenerbahçe derbisi sonrası yapılan yönetim kurulu toplantısında sürpriz çıkış geldi...
Başkanlık koltuğuna oturduğu Mayıs 2011’den bu yana görev yaptığı iki sezonda futbolda şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Galatasaray Başkanı çok konuşulacak bir söz söyledi...


KASIMLAR ONLARIN, MAYISLAR BİZİM...

Geride kalan iki sezonda ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye karşı ligde şampiyonluğu kaptırmayan ve iki kez de Süper Kupayı alan Aysal, Fenerbahçe’nin galibiyetiyle sonuçlanan derbi sonrası tartışma yaratacak açıklamada bulundu.

9 PUANLIK FARKIN KAPANACAĞINDAN EMİN

KADIKÖY’deki yenilginin ardından Galatasaray Adası’nda oluşturulan kriz masasında “Şampiyonluğa inanıyorum. Bunun için de gerekli tedbirleri alacağım. 9 puanlık farkı kapatacağız” diyerek iddialı konuşan Aysal, dün Türk Telekom Arena Stadı’nda yapılan yönetim kurulu toplantısında da benzer söylemlere imza attı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda bugün yapılacak olan kritik Divan Kurulu öncesi haftalık olağan Yönetim Kurulu toplantısında gündem maddeleri konuşulurken araya giren Aysal, “Arkadaşlar Fenerbahçe derbisi geride kaldı. Daha konuşmaya gerek yok. Önemli olan geleneği bozmamamız. Kasımlar onların, Mayıslar bizim. Amacımız da Kasım’da değil, Mayıs’ta kazanan olmak” diyerek güne noktayı koydu.

ASLAN ARTIK ŞAH VE MAT DİYECEK

GALATASARAY Kulübü’nde satranç şubesinin kuruluş toplantısı, Başkan Ünal Aysal ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’ın katılımıyla yapıldı. Aysal, satrancın önemli bir spor olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Ben de eski bir satranç oyuncusuyum. Çocukluğumdan beri satranç oynuyorum. Satranç sadece zihinsel gelişmeyi değil dinlenmeyi de sağlayan bir spordur. Satranç ciddi bir spordur. Bütün sporlar adele ile yapılmıyor. Satranç insanın zihinsel kapasitelerini yükselten, geliştiren bir spordur. Bütün dostlarıma bu sporu özellikle öneriyorum. Sporcularımızın gelişimlerini ve başarılarını alkışlamak istiyoruz.”