Mehmet TOSUN/ BANDIRMA,(Balıkesir),() - BANVİT Basketbol Baş antrenörü Selçuk Ernak, 73-65 kazandıkları Dominion Bilbao müsabakasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Öncelikle favori gösterilmedikleri gruptan çıktıkları için takım olarak çok gururlu olduklarını dile getiren Ernak, "Geçen yılda ilk 4’e kadar gitmiştik. Bu senede ikinci gruptan çıkarak son 16’ya kaldık. Alınan bu galibiyetle belli seviyenin üstünde Avrupa takımı olduğumuzu gösterdik. Geçen sene son 4'e kaldığımızda da Khimki’ye karşı bizi kimse favori görmüyordu. Çok küçük nüans farklarıyla final şansını kaçırmıştık. Şimdi de Milano karşısında bizi son 8’e layık görmeyecekler. Bu da bizim hazırlanmamıza ve maç için zihinsel olarak güçlü kalmamıza yardımcı olacak. Biz favori olmaktan hoşlanmıyoruz. Favori olmayan takım olarak oynamak bize daha iyi geliyor" dedi.
BİLBAO ÜZÜNTÜLÜ
Dominion Bilboa Başantrenörü Sito Alanso’da açıklamasında, "Öncelikle zor maç olacağını biliyorduk. İlk devre takım olarak yapmak istediklerimizin çoğunu sahada yaptık. Özellikle Banvit’in ofansiflerini durdurmayı başardık. Fakat hücumda tam olarak yapmak istediklerimizi gerçekleştiremedik. İkin yarıya 7 sayılık bir dezavantajla gittik. İkinci devre hem hücumda hem de savunmada iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Ben maçın en kritik noktası skor 52-55 iken hücumda çok basit bir top kaybımız ve arkasından Johnson’dan yediğimiz 3 sayılık basketti. Maçın sonunda skoru yine baş başa getirdik, fakat bu gün bizim şutörlerimiz çok fazla boş atış kaçırdılar. Son 1 dakikaya gelene kadar Banvit sadece tek faulle oynuyordu. Buda bizim takım olarak fazla çembere gitmememizden kaynaklanıyor. Bu gün maçın sonunda daha fazla serbest atış çizgisine gitmeliydik. Çünkü şutlar her zaman girmiyor. Banvit çok iyi bir takım onları tebrik ediyorum. Bir sonrası rauntta da kendilerine başarılar diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI