Sercan SAPANATAN, İstanbul-

NBA ve Banvit, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen basın toplantısında Türk gençlerine özel olarak hazırlanan 2015-2016 programını açıkladı. Jr. NBA-Banvit Programı için İstanbul'da bulunan NBA Efsanesi Brian Shaw ise eğitimler hakkında bilgi verdi.

2015-2016 Jr. NBA-Banvit Programı kapsamında 11-12 yaş aralığındaki kız ve erkek ortaokul öğrencileri için bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Banvit Jr. NBA Ligi ve 45 oyuncunun katılımıyla bir ilk olacak Jr. NBA Ulusal Kampı gerçekleştirilecek. Bu yılın en büyük yeniliği ise Jr. NBA All-Stars programı sayesinde Lig'in en iyi beş oyuncusunun, Orlando Magic ile Toronto Raptors'un karşılaşmasına sahne olacak NBA Global Games Londra 2016'da muhteşem bir NBA deneyimi ile ödüllendirilecek olması.

Toplantıda konuşan NBA Türkiye Başkan Yardımcısı Naci Cansun; "Bu proje, Türkiye'de basketbolun gelişimine karşı hissettiğimiz sorumluluğun bir göstergesi. Sağlıklı bir yaşama sahip olmayı hedefleyen, gerçek bir NBA deneyimi ve eğitimi sunan bu yeni etkinlikleri çocuklarımıza sunmak bizlere heyecan veriyor. Bu heyecan verici ve içeriği zenginleştirilmiş programı, Türkiye'deki çocuklarımıza ve gençlerimize Banvit ile yürüttüğümüz başarılı işbirliği sayesinde sunabiliyoruz. Banvit ailesine destekleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

ÖMER GÖRENER: "BU YIL İSTANBUL'DA 600 OKULDA, 150 BİN ÇOCUĞA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener ise yaptığı konuşmada, Banvit'in, 20 yılının basketbolla iç içe geçtiğini, son 3 yıldır da NBA ile işbirlikleri çerçevesinde gençlere yönelik daha köklü projeleri hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Basketbol sporunu daha da yaygınlaştırmak üzere bu alana destek vermeyi sürdüreceklerinin altını çizen Görener, "Bugün obezitenin ülkemizin yeni nesilleri için önemli bir risk taşıdığını hepimiz biliyoruz. 2008 yılında başlattığımız Akıllı Çocuk Sofrası projemizle bu konudaki farkındalığı artırabilmek, çocuklarımızı aktif bir yaşama sevk edebilmek hedefiyle yola çıktık ve bugüne kadar 1 milyonun üzerinde çocuğumuza ulaştık, onlara eğitimler verdik. Ancak NBA ile işbirliğimiz sayesinde hem fiziksel hareketi, hem de sporcu olma ruhunu ve yarışma heyecanını projemize katınca çocuklara çok daha akılda kalıcı mesajlar iletmemiz mümkün oldu. 2015 - 2016 eğitim programı kapsamındaki hedeflerini büyüttüklerini belirten Ömer Görener; "Bu yıl İstanbul'da 600 okulda, 150.000 çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Üstelik çocuklarla sadece eğitim sırasında değil, hazırlanan Jr. NBA - Banvit web sitesi aracılığıyla da ilişkinin sürekliliğini sağlamayı arzu ediyoruz. Bu güzel projede emeği geçen, bizlere destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

2015-2016 Banvit-Jr. NBA Programı kapsamında 7-15 yaş aralığında 100 çocuk alt yaş gruplarına yönelik verilen eğitimlere katıldı. Bugün ve yarın ise 600 beden eğitimi öğretmeni; sahada olduğu dönemde üç NBA Şampiyonası kazanan ve Los Angeles Lakers'da yardımcı koç olarak görev yapan NBA Efsanesi Brian Shawn'un birer günlük eğitmen eğitimi programına katılacak.

Banvit Jr. NBA Ligi, İstanbul genelinde 8 maçlık bir sezonun ardından, tek eleme usulü oynanacak playoff maçları ile belirlenecek lig şampiyonluğu için mücadele edecek 30 okul takımına ev sahipliği yapacak. Lig'de mücadele edecek okul takımlarından her biri 30 NBA takımından birini temsil edecek ve maçlarında giymek üzere adını aldıkları NBA takımının tişörtlerine sahip olacak.

2015-2016 Banvit Jr. NBA Programı, NBA heyecanını güçlendirmeyi, aynı zamanda eğlenceli ve olumlu bir spor deneyimi yaşatarak daha fazla çocuğun basketbol ile ilgilenmesini sağlamayı hedefliyor. Düzenlenecek Banvit Jr. NBA Ligi ve Banvit Jr. NBA Kampı sayesinde NBA ve Banvit'in ortak değerleri olan takım çalışması, liderlik, zindelik ve sağlıklı yaşamın da teşvik edilmesi amaçlanıyor.