BULGARİSTAN'da düzenlenen 8'inci Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda genç kadınlar kategorisinde birinci olan 19 yaşındaki Yasemin Zengin, eylülde düzenlenecek dünya şampiyonası hazırlıklarına başladı.
Bulgaristan'ın Nova Zagora kentinde 8 Haziran'da düzenlenen 8'inci Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 4100 metre genç kadınlar kategorisinde birinci olan Yasemin Zengin, altın madalyanın sahibi oldu. Yeni hedefini dünya şampiyonluğu olarak belirleyen Yasemin Zengin, eylül ayında yine Bulgaristan'da yapılacak Dünya Şampiyonası hazırlıklarına başladı. Antrenörü Asım Yüz eşliğinde dağlık alanda ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren Yasemin Zengin, 20 Ağustos'ta Bursa'daki Dağ Koşusu Dünya Şampiyonası milli takım seçmelerine de katılacak.
'DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK'
 Yasemin Zengin, antrenörü Asım Yüz ile birlikte MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz'ı ziyaret etti. Üniversite olarak kapılarının Yasemin'e her zaman açık olduğunu söyleyen Rektör Adem Korkmaz, "İlimizde her türlü spora ilgi duyan amatör ya da profesyonel branşlara kapımızı açacağız. Buradaki amaç her türlü kamu kaynağını şehrin ihtiyaçlarına seferber etmek. Bunun da sınırını koymuyoruz. Ne gerekiyorsa nasıl yapılabilecekse o şekilde sporcularımızın hizmetine sunacağız. Bu başarılı sporcumuza üniversitemiz salonunda ne yapmak isterse bu konuda desteğimiz her zaman devam edecek" dedi.
'EN İYİ ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIM'
Burdur merkez Çine Köyü'nde oturan ve atletizmle ilkokul yıllarında tanıştığını anlatan Yasemin Zengin de 2010 yılından bu yana da Asım Yüz ile çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Spora başladığı ilk yılında Türkiye'de dereceler yaptığını vurgulayan Yasemin Zengin, şöylme devam etti:
"2013 yılında Denizli Çal'da milli takıma seçildim. Yıldızlar dünya şampiyonasına katıldım. Fransa'da takımımız şampiyon oldu. Sonra Romanya'da Balkan Şampiyonası'na katıldım. Son olarak da Bulgaristan'da yapılan Balkan Şampiyonası'nda şampiyon oldum. Türkiye'yi ve Burdur'umu en iyi şekilde temsil ettiğim için mutluyum. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz'a üniversitenin salonunu bize açtığı için teşekkür ederim. Salon çalışmalarımız yoktu. En iyi şekilde çalışacağımıza ve en iyi şekilde ülkemizi ve üniversitemizi temsil edeceğimize inanıyorum."

FOTOĞRAFLI