SÜPER Lig'deki ilk 2 haftayı puansız kapatan Balıkesirspor, cumartesi günü konuk edeceği Galatasaray'ı yenerek çıkışa geçmeyi hedefliyor.
 Düzenlediği basın toplantısında 38 yıl sonra döndükleri Süper Lig'de uyum sorunu yaşadıklarını belirten teknik direktör İsmail Ertekin, şöyle dedi:
"Devasa bütçelerle kurulan takımlarla mücadele ediyoruz. Balıkesir futbol kamuoyunun konuya daha ılımlı, daha olumlu yaklaşmasını istiyorum. Kurduğumuz takımın kapasitesi belli. Şu anda puantaj olarak iyi görünmüyoruz ama ligde puan kaybetmeyen takım yok. 150 trilyonluk bütçeyle kurulan Trabzonspor'un 2 puanı var. Galatasaray'ı yenersek Trabzonspor'un bile üstüne çıkabilir, yukarılara tırmanırız."
Son 2 sezonda şampiyonluğa oynayan Balıkesirspor'un üstüste 2 maç kaybetmesinin şok etkisi yarattığını kaydeden İsmail Ertekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Beklenti yüksek olunca tepki de olabiliyor. Ancak biz takım, teknik heyet ve yönetim olarak dimdik ayaktayız. Önümüzdeki Galatasaray maçı ile puanları alıp, yolumuza devam edeceğiz. Galatasaray ligin en güçlü takımlarından biri. Trabzonspor, pazar günü Fenerbahçe maçında kazanmak için değil kaybetmemek için oynadı. Zaman zaman biz de böyle oynayacağız. Galatasaray maçı bunlardan biri. Devamlı kazanma mantalitenizi ortaya koyarsanız bazen 2 maçı üstüste kaybedebilirsiniz. Bu tür maçları kaybetmeme adına oynamakta fayda var."
SAKATLAR İYİLEŞTİ
Sakatlıkları geçenı Vargas ve Sercan'la kaleci Ertuğrul'un Galatasaray maçında kadroda yer alabileceğini belirten İsmail Ertekin, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Takım için önemli bir oyuncu olan Vargas'a bu maçta şans vereceğiz. Sercan ve kaleci Ertuğrul da aramıza döndü. Şu anda eksiğimiz yok. İnşallah hafta sonuna kadar antrenmanlarda bir terslik olmaz, biz de eksiksiz sahaya çıkma şansına sahip oluruz."

FOTOĞRAF