BALIKESİRSPOR'un geçen hafta deplasmanda FBM Makina Balçova Yaşamspor'a penaltı atışları sonucu 4-2 yenilerek elendiği Türkiye Kupası maçında kırmızı kart gören Hasan ve Kerem Can Akyüz'e hem Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) hem kulüp yönetiminden ağır ceza geldi. PFDK iki futbolcuyu da rakip takım sporcusuna yönelik sert faullleri nedeniyle 3'er müsabakadan men ederken, 13'er bin TL de ceza verdi. Bu gelişmenin ardından Balıkesirspor yönetimi de Hasan ve Kerem Can'a 20'şer bin TL'lik ikinci bir fatura kesti.
Yönetimin bu oyuncularla ilgili Tahkim Kurulu'na itiraz etmeyeceği bildirildi. Gençlerbirliği deplasmanına götürülmeyen Hasan ve Kerem Can, Beşiktaş ve Çaykur Rizespor karşılaşmalarında da forma giyemeyecek. Bu arada Galatasaray maçında sakatlanan ve Gençlerbirliği randevusunda görev yapamayan Gökhan ile grip nedeniyle yatağa düşen Eray'ın Beşiktaş maçında oynama ihtimalinin düşük olduğunu açıklandı. teknik direktör İsmail Ertekin "İkisi de şu an pek sağlıklı görünmüyor" derken, Gökhan'ın maça yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.
BEŞİKTAŞ'LA 38 YIL SONRA YENİDEN
Balıkesirspor, pazar günü konuk edeceği Beşiktaş'la 38 yıl sonra ilk kez karşılaşacak. Balıkesirspor, bugünkü ismi Süper Lig olan 1'inci Lig'de mücadele ettiği 1975-76 sezonunda güçlü rakibi ile 7 Eylül 1975'te Balıkesir'de oynadığı ilk maçta 1-1 berabere kalmış, 15 Şubat 1976'da İstanbul'da gerçekleşen ikinci randevu 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona ermişti.

FOTOĞRAFLI