TFF 1'inci Lig'de yeni teknik direktörü Can Cangök yönetiminde oynadığı ilk maçta evinde Sivasspor'la berebere kaldıktan sonra pazar günü de Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 4-1 yenip iki haftada 4 puan toplayan Balıkesirspor yükselişe geçti.
Mersin'de bu sezon ilk dış saha galibiyetini elde eden kırmızı beyazlı ekip, 12'nci olarak başladığı haftayı 8'inci sırada tamamlayıp 4 basamak birden tırmandı. Sezonun en farklı galibiyetini alan Balıkesirspor, bu skorla sıfır olan averajını artıya çevirmeyi başardı.
Mersin İdman Yurdu karşısında özellikle ikinci yarıda oynanan futboldan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cangök, "Topu yere indirdiğimiz ve kenarları kullandığımız zaman ne kadar etkili olduğumuzu gösterdik. İkinci yarı maçı hak eden taraf bizdik, daha farklı bir skor da elde edebilirdik. 3 puan aldığımız için mutluyuz. Bizim de şehrimizin de buna ihtiyacı vardı" dedi.
BEKAMENGE ZİRVEDE
Balıkesirspor'un Kamerunlu forveti Christian Bekamenga Mersin İdmanyurdu maçında rakip fileleri 3 kez sarsarak gol krallığı yarışında zirveye çıktı. Sezon başında Fransa 2'nci Lig kulüplerinden Troyes'dan transfer edilen Bekamenga 8 maçta 8 gole ulaştı. Penaltı kaçırdığı maçta Eskişehirspor ağlarını 1 kez havalandıran yıldız futbolcu Göztepe ve Adana Demirspor karşılaşmalarında 2'şer gol atıp, double yaptı. Mersin deplasmanında hat-trick yapan Bekamenga, deplasmanlarda da takımın en büyük silahı olacağını gösterdi. Geçen sezon kiralık oynadığı Metz'le Ligue 2'de şampiyonluk yaşayan Kamerunlu, Balıkesir'de de aynı başarıyı gösterip, Süper Lig'e yükselmek istediğini söyledi. 

FOTOĞRAFLI