Coşkun YAMAN / BALIKESİR, ()- PTT 1'inci Lig'de evinde golsüz berebere kaldığı Multigroup Alanyaspor'a deplasmanda 1-0 yenilerek Süper Lig defterini kapatan Balıkesirspor, altıncı play off mücadelesinden de eli boş ayrıldı.
1995-1996 sezonunda 2'nci Lig'de Kardemir Karabükspor, 1999-2000'de 3'üncü Lig'de Akçaabat Sebatspor, 2007-2008'de 3'üncü Lig'de Keçiörengücü, 2008-2009'da yine 3'üncü Lig'de Pursaklarspor, 2011-2012'de 2'nci Lig'de Adana Demirspor ve son olarak bu sezon 1'inci Lig'de Multigroup Alanyaspor'la play off'un çeşitli kademelerinde karşı karşıya gelen Balıkesirspor, 6 rakibine de boyun egerek bu konudaki şanssızlığını yenemedi.

Multigroup Alanyaspor yenilgisi camiada üzüntü yaratırken teknik direktör Reha Erginer kaçan gollerden yakındı. Oyuna iyi başladıklarını ve ilk 10 dakikada maçı koparacak pozisyonlar bulduklarını belirten Reha Erginer, "Başlangıçta pozisyon üstünlüğü bizdeydi. Daha sonra Alanyaspor oyunu eşitledi ve golü buldu. Deplasmanda bu kadar pozisyon bulup atamıyorsanız sıkıntı yaşamanız normal" dedi.
Bu arada taraftarlar ilk maça olduğu gibi, Alanya'daki rövanşa da ilgi göstermedi. Ev sahibi takım seyircisinin cezalı olduğu müsabakayı 542 kişilik kontenjana rağmen yaklaşık 100 Balıkesirsporlu futbolsever izledi. UNUTULMAYAN MAÇ
Balıkesirspor'un unutulması en zor play off macerası, 1999-2000 sezonunda yaşandı. 3'üncü Lig'de grubunu Turgutluspor'un ardından 2'nci sırada bitiren kırmızı beyazlılar, Kuşadası'nda düzenlenen play off'un ilk maçında  Beykoz'u 2-1 yenerek finalde Akçaabat Sebatspor'la eşleşti. Akçaabat Sebatspor karşısında 87'nci dakikaya 2-0 önde giren Balıkesirspor, şampiyonluğu kutlamaya hazırlanırken oyuna sonradan giren Sebatsporlu Yakup'un son 3 dakikada attığı 2 golle 90 dakika 2-2 berabere bitti. Uzatmalarda da skor değişmezken, penaltılarda rakibine 6-4 üstünlük sağlayan Akçaabat Sebatspor 2'nci Lig vizesini alan takım oldu. Balıkesirspor ertesi sezon amatör kümeye düştü, Aktçaabat Sebatspor ise daha sonra Süper Lig'e kadar yükseldi. YEREL GAZETELER: "DENİZDE BOĞULDUK"
Balıkesir'deki yerel gazeteler, Balıkesirspor'un play off yarı final rövanş maçında Multigroup Alanyaspor'a eski futbolcusu Deniz Vural'ın attığı golle 1-0 yenilip elenmesini ilginç başlıklarla duyurdu. Balıkesir Politika "PTT'ye devam", Marmara Bölge "Süper Lig rüyası bitti",  Birlik "Bal-Kes'in Play-Off kabusu", Yeni Haber "Umutlar başka bahara kaldı",  Artı Haber "Şaşırmadık", Demokrat "Alanya verdi, Alanya aldı", Yeni Gazetem ise "Deniz'de boğulduk" manşetlerini kullandı.    FOTOĞRAFLI