BALIKESİRSPOR'un eski futbolcusu ve ilk gol kralı Nevzat Kırceylan, Başkan Feyyaz Çiftçi'ye kızıp, yönetimin geçen yıl, "Efsaneler Unutulmuyor" etkinliği kapsamında verdiği plaketi iade etti.
Ödülü kargoyla kulübe gönderen "Kocapapuç" lakaplı Kırceylan, "Ben Balıkesirspor'un ilk kadrosunda yer alıp yaşayan 4 futbolcusundan biriyim. Buna rağmen takımımın maçlarını protokol tribününde izleyemiyorum. Benim gibi Balıkesirspor'e emek veren ve tarihi kadroda yer alan futbolcularına protokol tribününde yer bulamayan bir yönetimi halkın vicdanına havale ediyorum" dedi.
Kütahyaspor'da futbol oynarken 1967-68 sezonunda 2'nci Lig'e alınan Balıkesirspor'dan gelen teklifi düşünmeden kabul ettiğini ve o sezon fileleri 17 kez sarsarak gol kralı olduğunu hatırlatan Nevzat Kırceylan, "4 sezon şehrimin formasını gururla taşıdım ve adımı Balıkesirspor'un unutulmazları arasına yazdırdım. Geçen yıl Altınordu maçı öncesi beni hatırlayan kulübüm bir plaket verdi. Elbette bu jest için teşekkür ederim ancak ne bir anons vardı, ne de bir tören. Hatta basın mensuplarının bile haberi olmadan protokol tribününde alelacele plaketler elimize tutuşturdular" ifadesini kullandı.
Plaketin verildiği haftanın ertesinde protokol tribününe alınmadığını ifade eden Kırceylan, "Eğer protokol tribününe girmemiz yasaksa, bir hafta önce nasıl orada ağırlandık? Bu duruma çok içerledim. Gol kralı olduğum sezon takım arkadaşım Coşkun Ehlidil yıldız kralı olmuştu. Ödülümüzü dönemin valisi ve belediye başkanı Atatürk Stadı'nda binlerce seyircinin önünde vermişti. O yıllarda ödüller kuytu köşelerde değil, taraftarın önünde alkışlar eşliğinde veriliyordu. Bir de başkanın adı bazı olumsuzluklarla internet sitelerine düşünce, ben de plaketi kargolayıp kulübe gönderdim" dedi.

  FOTOĞRAFLI