PTT 1'inci Lig’de 3-1’lik Karşıyaka yenilgisiyle Süper Lig yarışında ağır yara alan Balıkesirspor kaynayan kazana döndü.
Karşılaşma sonrası yayılan, "Balıkesirspor Süper Lig’e çıkmak istemiyor. İsmail Ertekin’in diploması Süper Lig’de takım çalıştırmaya yetmiyor. Maçı bilerek kaybettiler" iddialarına Başkan Tuna Aktürk ve teknik direktör İsmail Ertekin’den sert tepki geldi. İkili, basın toplantısıyla söylentilere yanıt verirken, Ertekin "Bu takım Süper Lig’e çıkmazsa, Balıkesir’den ayrılacağım" dedi.
"Maçı sattılar" iddiasına ateş püsküren İsmail Ertekin, söylentilere ve diplomasının Süper Lig’de takım çalıştırmaya yetmediği iddialarına şu cevabı verdi:
"Benim diplomam değil Süper Lig’e, uzaya bile yetiyor. Türkiye’de 40 prolisanstan biri bende. 1996'dan beri prolisansım var. Üstelik üniversite mezunuyum, işletmeciyim. Bu da dedikoduculara kapak olsun. Çok ayıp. Açıkça söylüyorum; bu takım sezon sonunda Süper Lig’e çıkmazsa ben de Balıkesir’de kalmayacağım. Herkes bunu böyle bilsin."
Söylentilere çok üzüldüğünü belirten Kulüp Başkanı Aktürk ise şunları söyledi:
"Geçen yıl Gaiziosmanpaşa yenilgisi sonrası buna benzer dedikodular çıkmış, ancak biz zoru başarmıştk. Dedikoducular şunu unutuyor; bu takım Süper Lig’e çıkarsa, futbolcular şampiyon takımın oyuncusu, hoca şampiyon takımın hocası olacak. Ona göre prim alacaklar. Belki bu şampiyonluk önlerindeki 10-15 yılın garantisi olacak. Bizler de takımı şampiyon yapmış yönetici olacağız. Maç satmak bu kadar kolay mı? İnsanda biraz vicdan olur."

CY(YC/AÖ)