BALIKESİRSPOR Teknik Direktörü Reha Erginer, hafta içinde Kerim Avcı, Tadic ve Yiğit'in kadro dışı bırakılmasının ardından Samsunspor maçıyla birlikte kaptan Ragıp ve Hollandalı Zeefuik'i yeniden ilk 11'de görevlendirdi. Erginer, Kerim ve Yiğit'in mevkiinde Muhammet Ali ve Berat'ı oynattı. 9. dakikada fileleri havalandıran Zeefuik haftalardır süren gol orucuna Samsun maçıyla son vermiş oldu.
BALIKESİRSPOR'un "Efsaneler unutulmuyor" etkinliği Samsunspor müsabakasında da sürdü. Balıkesirspor Başkanı Feyyaz Çiftçi, kulübün efsane oyuncularından Kazım Ergül'e maç öncesi hizmetlerinin anısına plaket sundu. "Jilet Kazım" olarak tanınan Ergül, karşılaşmayı protokol tribününden izledi.
SAMSUNSPOR'da sarı kart cezalısı Hasan Kılıç oynamadı. Daha önce Balıkesirspor'da forma giyen Murat Gürbüzerol da ilk kez Atatürk Stadı'nda eski takımına rakip olarak sahaya çıktı.
BALIKESİRSPORLU taraftarlar karşılaşma başlamadan önce "Kızıyorsak sizleri çok sevdiğimizden" yazılı pankart açıp, futbolcuları tribünlere çağırdı. Futbolcular da seyircileri selamlayıp, alkışladı. Samsunsporlu taraftarlar ise takımlarını kale arkasına çağırdı, "Bizim için bu maçı alın" diye tezahürat yaptı.
SON haftalarda yükselişe geçen Samsunspor'u taraftarı Balıkesir'de yalnız bırakmadı. Yaklaşık 250 Samsunlu kale arkasında takımlarına destek verdi. Balıkesirspor tribünlerinde ise yine büyük boşluklar dikkat çekti. Karşılaşmayı yaklaşık 2 bin kişi izledi.