ÇOK değil, 2005-2006 sezonunda amatör kümede mücadele eden bir takımken, 8 sezon sonra Süper Lig’in kapısına dayanan Balıkesirspor, 39 yıllık hasrete son vermek için gün sayıyor.
1974-1975 sezonunda merhum Rıdvan Kösemihal’in teknik direktörlüğünü yaptığı 2'nci Lig’de şampiyonluğa ulaşarak bugünkü ismi Süper Lig olan 1'inci Lig’e yükselen kırmızı beyazlı ekip, sadece 1 sezon tutunduğu ligde bu kez kalıcı olabilmek umuduyla dönmeyi hedefliyor.
Son maçında Manisaspor’u 1-0 mağlup eden Balıkesirspor, Bucaspor’un Orduspor’u çelmelemesiyle ikinci sıraya yükselerek büyük avantaj yakaladı. Kırmızı beyazlı ekip son iki maçında deplasmanda ligden düşen Kahramanmaraşspor ve evinde şampiyonluğu garantileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynarken, Ankaraspor ile Orduspor bu hafta Ordu’da birbirleriyle karşılaşacak. Önümüzdeki hafta ise Ankaraspor Karşıyaka’yı ağırlayacak, Orduspor ise Şanlıurfaspor deplasmanına gidecek.
Balıkesirspor, son iki haftada Kahramanmaraşspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmalarından 6 puan çıkarması halinde 73 puana ulaşacak ve hiçbir hesaba gerek kalmadan Süper Lig biletini alacak. Ancak bu hafta Orduspor ile Ankaraspor’un berabere kalması ya da Orduspor’un kazanması durumunda 4 puan Balıkesirspor'un süper lige çıkmasına yetecek. Kırmızı beyazlı ekip ikili averajda Ankaraspor’dan kötü, Orduspor’dan iyi durumda.

BALIKESİRSPOR (67)
------------------
Kahramanmaraş (D)
İstanbul Büyükşehir Belediyespor

ANKARASPOR (66)
---------------
Orduspor (D)
Karşıyaka

ORDUSPOR (65)
-------------
Ankaraspor
Şalıurfaspor (D)

(YC/AÖ)