SPOR Toto Süper Lig'de son iki sırayı paylaşan Balıkesirspor ve Kayseri Erciyesspor'un Atatürk Stadı'ndaki randevusuna ilgi yoktu. Karşılaşmayı yaklaşık 2 bin futbolsever izlerken, ev sahibi takımın en ateşli taraftarlarının yer aldığı maraton tribününde büyük boşluklar göze çarptı, kale arkalarında ise seyirci yoktu. Kayserisporlu taraftarlar için ayrılan tribünler de boş kaldı.
Balıkesirspor'un etkili taraftar grubu On'kolikler müsabaka öncesi takımlarını tribünlere çağırıp moral verdi. Kırmızı beyazlı futbolcular elele taraftarları selamlarken, maçla birlikte şarkılarla Balıkesirspor'a destek veren On'kolikler, tribüne "Düşmeyeceğiz" yazılı pankart astı. Balıkesirspor ise sahaya "Telefonda kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtan ve sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın" yazılı pankartla çıktı.
Balıkesirspor teknik direktörü Kemal Özdeş, Medicana Sivasspor maçının 42'nci dakikasında oyundan aldığı Ermin Zec'i Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor randevusunda yedek soyundurdu. Zec'in yerine Vargas'a şans veren Özdeş, Aykut'u kesip haftalar sonra Muğdat'a ilk 11'de sahaya sürdü. Balıkesirspor'de kaptan Gökhan sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Kayseri temsilcisinde kadro dışı bırakılan Serdar Gürler, Edinho ve Mandjek dışında Mangane, Cenk Ahmet ve İlhan Parlak sakatlıkları, Mehmet Akgül sarı kart cezası nedeniyle forma giymedi.