SPOR Toto Süper Lig'deki ilk sezonunda umduğunu bulamayan Balıkesirspor, iç sahadaki Kayseri Erciyesspor beraberliğinin ardından kurtuluş umutlarını büyük ölçüde yitirirken Kemal Özdeş'in maçtan sonra istifa etmesiyle yönetim teknik direktör arayışına başladı.
Balıkesirspor'u 38 yıl sonra Süper Lig'e çıkaran İsmail Ertekin'in istifası üzerine 12'nci haftada Fenerbahçe mücadelesinden önce dümene geçen Kemal Özdeş, 17 maçlık görev süresince yaraya çare olamayınca yine bir Fenerbahçe sınavı öncesi ayrıldı.
Kemal Özdeş, 1 galibiyet, 2 beraberlik, 8 yenilgi ve 5 puanla son sırada devraldığı takımı 17 maçta 3 galibiyet, 6 beraberlik, 8 yenilgi ve 20 puanla yine son sırada bıraktı. İlk yarının sonlarında Kasımpaşa ve Karabük galibiyetleriyle umutlanan kırmızı beyazlılar, devre arasında yapılan takviyelere rağmen ikinci yarıda yalnız Eskişehirspor'u yenebildi.
Yönetim Özdeş'in istifasını kabul ederken arayışa başladıklarını söyleyen Başkan Tuna Aktürk, "Önümüzdeki yıl da takımı çalıştıracak bir isimle anlaşmak istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI