BALIKESİRSPOR, 3 günlük tatilin ardından yeni sezon hazırlıklarına tekrar başlarken, yönetimin 5'inci ve son yabancı transferini bu hafta gerçekleştirmek için kolları sıvadığı bildirildi. Geçen sezon forma giyen yabancılardan sadece kaleci Andrijah Vukovic'i takımda tutan yönetim, transfer döneminde Alfred Sankoh, Genero Zeefuik ve Kwame Karikari'yi kadrosuna dahil etti.
Sezona 5 yabancı ile başlamak isteyen Balıkesirspor 2013-14'te PTT 1'inci Lig'de elde edilen şampiyonlukta önemli rol oynayan Atakora Lalawele ile söz kesmiş ancak yönetim, teknik direktör Erkan Sözeri'nin isteğiyle bu transferi askıya almıştı. Kulübe yakın çevreler Lalawele'nin transferinin yeniden gündeme gelebileceği gibi, sürpriz bir ismin de alınabileceğini dile getirdi.
ULUSAL KULÜP LİSANSI TAMAM
Türkiye Futbol Federasyonu, Balıkesirspor'un ulusal kulüp lisansı başvurusunu kabul etti. Naim Demirel başkanlığı'da toplanan Kulüp Lisans Kurulu, yaptığı değerlendirmede daha önce belirlenen bazı eksiklerin verilen süre içinde tamamlandığını belirledi. Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nda yazılı zorunlu kriterlerin de tam ve eksiksiz şekilde karşılandığını uzman raporlarıyla saptayan kurul, Balıkesirspor'a ulusal kulüp lisansı verilmesini karara bağladı.