Coşkun YAMAN / BALIKESİR, ()- BALIKESİRLİ milli judocu İrem Korkmaz, Türkiye Judo Federasyonu'nun Antalya'da düzenlediği Büyükler Türkiye Judo Şampiyonası'nda zirveye çıktı.
Şampiyonada 52 kiloda tatamiye çıkan 18 yaşındaki sporcu, finale kadar olan bütün maçlarını ippon ile kazanırken, finalde karşılaştığı rakibi Merve Taş'a shido ceza verdirerek altın madalyaya uzandı. Altıeylül Belediyespor'da spor yaşamını sürdüren İrem Korkmaz, bu başarısıyla kulübü ile birlikte Balıkesir'in bir kez daha gururu oldu.
2015'te ümitlerde dünya 3'üncüsü olurken, Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan İrem, 2016'da gençlerde Balkan ve Gymnasiade şampiyonluğuna ulaştı. Yine bu yıl içinde İspanya'da yapılan Avrupar şampiyonasında gençlerde gümüş madalya kazanan başarılı judocu, ümitler ve gençlerdeki başarılarını büyükler kategorisine de taşıdı.
Başarısında antrenörleri Timur Bizsan ve Mehmet Yılmaz'ın büyük payı olduğunu vurgulayan İrem, " En büyük hayalim olimpiyatlarda kürsüye çıkmak. Planlı ve özverili bir çalışma ile bu hayalimi gerçekleştireceğim" dedi.  

FOTOĞRAFLI