SPOR Toto Basketbol Ligi'nde Best Balıkesir'in küme düşmesiyle üzülen Balıkesirli basketbolseverler, Karesispor'un başarısıyla moral buldu.
Karesispor, Türkiye Basketbol 2'nci Ligi'nin final grubunun son maçında Antalyaspor'u mağlup ederek Türkiye Basketbol Ligi'ne (TBL) yükseldi. İki Balıkesir ekibi önümüzdeki sezon TBL'de mücadele etmeye hazırlanırken, Best Balıkesir yönetimi, kulübün sosyal medya hesaplarından yayınladığı, "Türkiye Basketbol Ligi'ne yükselen Karesispor'u tebrik ederiz" mesajıyla centilmenlik örneği sergiledi.
Bu arada Karesispor'un şampiyonluk maçını izleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da büyük sevince ortak oldu.
2014'de kurulan Karesispor, geçen sezon Bölgesel Lig'de şampiyon olup 2'nci Lig'e yükseldi. 2'nci Lig'deki ilk yılını da şampiyonlukla taçlandıran Balıkesir temsilcisi, TBL'ye çıkarak 2 sezonda 2 lig atlamış oldu. TBL'de önümüzdeki sezon Best Balıkesir ve Karesispor ile birlikte ilçe takımı Bandırma Kırmızı da mücadele edecek.

FOTOĞRAFLI