ERCAN ATA - ANKARA /

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'TEB Sokak Tenisi' organizasyonunda çocuklarla tenis oynadı.

Bakan Şimşek, TBMM'de yoğun geçen dünkü bütçe maratonundan sonra bu sabah eşi Esra ile çocukları Azra Esma ve Sare Nur'la birlikte tenis etkinliğine katıldı. Bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliğe ailesi ile birlikte giden Şimşek, minik tenisçilerle keyifli vakit geçirdi.

Çocuklarla uzun süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Şimşek, daha sonra korta çıkarak tenis oynadı. Çocukların yaptığı güzel hareketleri tezahüratlarıyla ödüllendiren Şimşek, takım arkadaşlarıyla da uyum içerisinde hareket ederek aldıkları sayıları minik çocuklarla kutladı.

Bakan Mehmet Şimşek, tenis sporunu halka yaymak için anlamlı bir organizasyon düzenlendiğini belirterek, "Hem TEB'i hem de Tenis Federasyonu'nu tebrik ediyorum. Umarım Ankara ile sınırlı kalmaz, tüm 81 ilimizde bu organizasyon yapılır. Tenis, bir elit sporu olarak görülür. Bence rahat bir şekilde tüm sitelerde ve mahallelerde yapılabilecek bir spor, bu nedenle halka yayılabilir. O kadar elit bir spor değil. Ben üç yıl önce tenise başladım ve faydalı buluyorum. Hem spor yapıyorsunuz hem stres atıyorsunuz. Zihnen ve bedenen iyi bir noktaya geliyorsunuz. Bu yaşlarda başlayabilmek ayrı bir ayrıcalık" diye konuştu.

Bu arada organizasyona katılan diğer bir isim de Danıştay üyeliğine seçilen PTT eski Genel Müdürü ve Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural oldu.