Ercan ATA/ANKARA, () - MİLLİ tekvandocu Bahri Tanrıkulu'nun Filistin adına 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hayali sona erdi.

Türkiye için son olarak 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden ve devam eden 3 yılda milli formayı giymeyerek başka bir ülke adına yarışmaya hak kazanan Bahri Tanrıkulu, Filistin adına Asya Kıtası Olimpiyat Oyunları Elemeleri'ne katılmıştı. Tanrıkulu, burada başarılı olamamış ve "Wild Card" ile Rio 2016'ya gidebileceği umudunu koruduğunu açıklamıştı. Ancak Tanrıkulu'nun bu hayali sona erdi.

Daha önce yapılan müsabakalar sonunda 2016 Rio kotaları için 8 olimipik sıklette 15'er sporcu belli olmuştu. Her sıklette kalan 1 kişilik kontenjandan 4'ünü ev sahibi Brezilya seçecek, boşta kalan 4 sıklet için ise Wild Card verilecekti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi nezdinde yapılan değerlendirme toplantısının ardından açıklanan Wild Card sahibi ülkeler Orta Afrika Cumhuriyeti, Haiti, Honduras ve Nepal oldu. Ayrıca, olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak Brezilya'nın Aralık ayında kendisine verile 4 kontenjandan birisini Bahri Tanrıkulu'nun mücadele ettiği +80 kiloda yana kullandığı ve eski milli sporcunun bu kilodan zaten şansının olmadığı ortaya çıktı.