Şike soruşturmasının başlamasının üzerinden tam 1 yıl geçti. Aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davada bugün karar günü. Tutuklu sanıkların son sözleri dinlendi. Mahkemeye 1 saat ara verildi. 1 saat sonra nihai karar açıklanacak...

365 GÜNDE 3 TEMMUZ SÜRECİ


3 Temmuz 2011 Pazar günü başlayan 'futbolda şike soruşturmasında' 29 Haziran 2012 Cuma günü savcı mütalaasına karşı beyanlar alındı, şimdi ise karar zamanı...

Onlarca ismin yargılandığı davada hakkında verilecek kararın en çok merak edildiği isim hiç şüphe yok ki Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım. Davada Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş Eski Yöneticisi Serdal Adalı, Beşiktaş Eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Fenerbahçe Asbaşkanları Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, futbolcular İbrahim Akın, İskender Alın gibi Türk futbolunun birbirinden önemli başka isimleri de yargılanıyor.

İŞTE SON SÖZLER

- Mehmet Ekinci: Dosyada 30 kadar hakimin imzası var. Benim imzamla süreç 2 Temmuz'da başlamıştı. Kaderin cilvesi bugün de kararı ben vereceğim. Umarım size ve Türk milletine hayırlı olur.
- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci: Dar ağacını da yazdıralım. Kızım dar ağacını duymadın mı?
- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım: 1923 yılında kurulan federasyondan bu yana yürütülen pislikler bizim üzerimizden temizlenmeye çalışıyor. Tarih önünde hesap verilecektir. Mahkemenize güveniyoruz. Daha önce söyledim yine söylüyorum. Dar ağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe'dir.
- Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu: Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum. Buradan çıkıp tahliye olup annemin elini öpmek istiyorum.
- Menajer Yusuf Turanlı: Tahliyem ile birlikte beraatimi talep ediyorum.
- Avukat Ali Rıza Dizdar: Bu kötü yasayı siz yorumlayacaksınız, bu yasaya göre ceza verilemez, müvekkillerimin beraatini talep ediyorum.
- Sanıkların son sözleri sorulmaya başlandı...

CİHAN KAMER VE VOLKAN DEMİREL DE GELDİ


Fenerbahçe Kulübü Eski Yöneticisi Cihan Kamer, yönetimden ayrıldıktan sonra ilk kez davanın görüldüğü davaya geldi. Ayrıca Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel de salonda.

Davada en dikkat çekici isim kuşkusuz Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım oldu. Yıldırım 3 Temmuz 2011'de evinde gözaltına alındı.

Soruşturma derinleştikçe, gözaltı sayısı da yükseldi. Sekiz futbol kulübünden çok sayıda yönetici ve futbolcu soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Gözaltılar savcılık sorgularının ardından tutuklamalara dönüştü. Aziz Yıldırım da tutuklanan 33 kişi arasında yer aldı.

YILDIRIM'A 27 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Davanın ilk duruşması ise, 14 Şubat'ta gerçekleşti. Savcı, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a 6 maçta şike,

3 maçta teşvik primi ve ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak-yönetmek suçlarından 3 yıl 10 ay 15 günden 27 yıl'a kadar hapis istedi.

Fenerbahçe yöneticilerinden İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mostoroğlu hakkında ise örgüt üyesi olmak ile şike ve teşvik primi suçlamalarından 2 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.

Beşiktaş eski teknik direktörü Tayfur Havuçcu için şike yaptığı iddiasıyla 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

93 SANIK HAKKINDA NİHAİ KARAR
Savcı davanın 1 numaralı sanığı olgun Peker'in silahlı suç örgütü kurmak suçundan cezalandırılmasını istedi. Cuma günü çıkan ara kararda tutuklu 4 sanığın tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti pazartesi günü 93 sanık hakkında nihai kararını verecek.