FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım 4-2 Antalyaspor üstünlüğüyle biten maçın ardından yaptığı açıklamada Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e cevap verdi.

A Milli Takımın ve Beşiktaş'ın Avrupa'da 8 gol yediği maçların ardından herkesin üzüldüğünü söyleyen Yıldırım, "Ama unutmasın Galatasaray başkanı, Fenerbahçe 6 tane attı onlara. Şikenin en kralını Galatasaray kulübü yapmıştır. Tarihlerine iyi baksınlar. Bu ülkeye şikeyi getiren Galatasaray kulübüdür. Galatasaray'ın tarihi şikeyle doludur" dedi. 

Antalya Arena'da Antalyaspor'un 4- 2'lik üstünlüğüyle biten maçın ardından stat çıkışında açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, takımını eleştirdi. Maç hakkında fazla konuşmayacağını belirten Yıldırım, hafta içinde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in UEFA kriterleri hakkında yaptığı açıklamaya değindi.

Özbek'in 'Avrupa'da 8 gol yemedik' cümlesini eleştiren Yıldırım şunları söyledi: "Galatasaray'ın başkanı '8 yemişler deyip', şikeden bahsetmiş. Cahilce işler bunlar. Bir kere mali kriterler belli, kurallar var. Bunun sportif tarafıyla hiçbir ilgisi yok. Bununla ilgili bir sıkıntı varsa doğru yapmamışsanız ceza alırsınız. Ama Fenerbahçe şike yapmadı. Şikenin en kralını Galatasaray kulübü yapmıştır. Tarihlerine iyi baksınlar. 8-0 Ankaragücü, Malatya'ya giden arabalar, Eskişehir maçında sağa at, sola at hikayeleri, Bursa'da kaleciyi ayarlayıp mahkemeye düşmek." 

Mahkeme tarafından beraatlarının istendiğini hatırlatan Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fenerbahçe 3 Temmuz'da Türkiye'nin yaşadığı bir ihtilalın içerisinde kumpasla yargılanmıştır. Fenerbahçe spor kulübünün başkanı, silahlı örgütten yargılandı. Sonra 6222 sayılı yasayı çıkardılar şike yokken ilave ettiler ve bizi yargıladılar. Sonuç, bozuldu yeniden yargılanıyor. Mahkeme tarafından hepimizin beraatı istendi. Yargıtay kararı onayladıktan sonra Fenerbahçe Spor Kulübü olarak en başta ben olmak üzere hem TFF hem bugünkü kişiler daha sonra UEFA'daki kişiler kurumlar hepsi hakkında davalar açacağız. Bugün Juventus'un bu davalar sonucunda nerelere geldiğini biliyoruz. UEFA çatırdadı mı? Çatırdadı. Biz şike yaptıysak somut bir şey söylesinler ya. 18 futbolcu şike yaptığımızı söyledi. Bir tanesini mahkemeye çağırıp sordular mı? O maçlarda oynayan bazı futbolcular bugün Trabzonspor'da oynuyor. Bazıları çıktı 'Biz Trabzon için oynadık' dedi. Bunlar niye unutuluyor?"

ŞİKEYİ GALATASARAY GETİRMİŞTİR

A Milli Takım ve Beşiktaş'ın Avrupa'daki maçlarında 8 gol yemelerine herkesin üzüldüğünü dile getiren Aziz Yıldırım, "Ama unutmasın Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe 6 tane attı onlara. Her şey olabilir biz de 4 tane yedik. Maç bu, olacak yani. Karalamayı bıraksınlar, hesaplarını doğru dürüst yapsınlar, bunları temizlemek için uğraşsınlar. Tarihlerine baksınlar, tarihlerinde neler yazdığını hepimiz biliyoruz zaten. Bu ülkeye şikeyi getiren Galatasaray kulübüdür. Dili açıldı başkanlarının konuşmaya başladı. Herhalde söylüyorlar 'saldır Fenerbahçe'ye, Beşiktaş'a sen iyi adam olursun' diye. Olamazsın, haberin olsun. Sonra söylediklerini adama yuttururlar. Haberleri olsun fazla da beni kızdırmasınlar. Mahkemeler biter ondan sonra ne istersen söylersin. Galatasaray ile ilgili, UEFA'yla ilgili hiçbir ifademi duydunuz mu? İşin içinden çıkamayınca bizlere saldırarak bunları yutturmak istiyor. Galatasaray'ın tarihi şikeyle doludur. Kapışma değil, ben doğruları ve gerçekleri söylüyorum, söylediklerimin bir tanesinde yanlış var mı? Galatasaray başkanına şunu söylüyorum: Bu şike davasını savunuyorlarsa kumpaslı yargıyla ilişkileri vardır demektir bunların. Dava aleyhimize çıkarsa suçlayın bizi. Çıkmazsa o zaman özür dilersiniz." 

YAN HAKEM 15 DAKİKADA 3 HATA YAPTI 

Maçın yan hakemi Cem Satman'la ilgili de konuşan Yıldırım, açıklamalarına şöyle devam etti: "Antep'de Hasan Ali'nin orta sahada kırmızı kartla atılmasından sonra birisi telefon etmiş ve demiş ki 'Sakın ha son adam kuralını uygulama, kasti hareket yaptı ondan dolayı attık' diye yazın. Bunu gazetede kim yazdı, eski hakemler yazdı. Kim olduğunu söylediler bu hakemin. Bu maça tayin edildi. Biz en ufak tepki koymadık. Maçı seyredin, ilk 15 dakikada 3 hata yaptı. Hakem faul verdi, kendisi (yan hakem) gözünün önünde faul vermedi. Fernandao'ya faul oldu, tam tersini verdi. Ofsaydı da kaçırdı, yani ne söyleyeyim. Ben ne dedim, genç hakemleri destekleyelim. Şimdi, bugün iyi mi idare etti, siz söyleyin. Her gün aynı şeyleri söylemenin anlamı yok." 

HOCAYLA KONUŞAMIYORSANIZ KABAHAT SİZİN 

Teknik Direktör Vitor Pereria'nın maçtan sonra konuşmamasının sorulması üzerine de Başkan Yıldırım, "Hocayla konuşamıyorsanız sizin kabahatiniz. Spor medyası olarak maçla ilgili sormuyorsunuz. Maçın dışında o ne oldu, bu ne oldu. Maç bittikten sonra maçla ilgili yorum isteyeceksiniz. Maç bitiminde maçla ilgili alırsanız ve o şekilde davranırsanız ondan sonra ayda bir toplantı yapar o da genel anlamda sizin sorularınıza cevap verir" diye yanıt verdi.

AMEDSPOR'U TEBRİK ETMEK LAZIM 

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında takımın yanında olamayacağını aktaran Yıldırım, olayın büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Amedspor'un sportif anlamda tebrik edilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, "Türkiye Kupası'nda 8 takım içinde kalması, imkansızlıklar içerisindeki bir takımın bu noktaya gelmesi iyi bir şey. Biz spor yapıyoruz, bizim siyasetle hiçbir ilişkimiz yok. Ben bunu hep söyledim. Fenerbahçe üst kimliğimizdir bizim. Bu kimlik içerisinde her insan vardır. Futbolun güzelliğini göstermek için o arkadaşlar oraya gidecekler. Türkiye Kupası'yla ilgili düşüncemi biliyorsunuz. Yenmişiz, yenilmişiz hiç önemli değil. Bizim için önemli olan Fenerbahçe seyircisini Diyarbakır'a taşımak. Her iki takıma da başarılar diliyorum" diye konuştu.