Uğur DEMİRKIRDI/İSTANBUL, () - Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulunda denetim kurulu, Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulunun 2014 yılındaki faaliyet ve hesaplarından dolayı ibra edilmesini önerdi.

Ülker Sports Arena'da yapılan kongrede yönetim kurulu faaliyet raporunu Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Turhan Şahin okudu. Şahin'den sonra denetim kurulu

raporunu okumak için kurul üyesi Doğan Yeşin kürsüye çıktı. Yeşin, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin 01.01.2014 - 31.12.2014 tarihlerinde toplam gelirini 179 milyon 175 bin 68 lira, toplam giderini ise 232 milyon 286 bin 201 lira olarak açıkladı. Doğan Yeşin, bu tarihler arasında yönetim kurulunun faaliyet ve hesaplarından dolayı genel kurulda ibra edilmesi önerisinde bulundu.

AZİZ YILDIRIM, 733 ÜYENİN İMZASIYLA ADAY OLDU

Divan Başkanı Vefa Küçük, üyelerin konuşmasından önce söz alarak mevcut başkan Aziz Yıldırım'ın yeniden başkanlığa aday olduğunu bildiren noter tasdikli 733 imzalı önergenin kendilerine ulaştığını ve aday olacak diğer üyelerin de saat 12.00'ye kadar önergelerini başkanlık divanına ulaştırmaları gerektiğini hatırlattı.

HULUSİ BELGÜ, 350 ÜYENİN İMZASIYLA ADAY

Vefa Küçük daha sonra, Hulusi Belgü'nün Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına aday olduğunu belirten noter tasdikli 350 üyenin imzasını içeren önergenin kendilerine ulaştığını bildirdi.

Küçük, üyelerin konuşması devam ederken yaptığı açıklamada Aziz Yıldırım'ın 733 ve Hulusi Belgü'nün de 350 imzalı adaylık önergelerine ilişkin, Sicil Kurulu'ndan kendilerine olumlu yanıtın geldiğini bildirdi. Her iki adayın adaylığının da kesinleştiğini ve yarınki seçimlere girebileceğini söyleyen Küçük, her iki adayın yönetim kurulu ve diğer kurullar için gösterdiği aday listelerinin de sicil kurulundan onay aldığını belirterek, tüm adaylara yarınki seçimde başarılar diledi.