SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Aydınspor 1923'te peşinat, maç başı ve primlerini alamadıkları gerekçesiyle idmana çıkmayan futbolcular bugün de boykotlarını sürdürdü.
Teknik direktör Akif Başaran, antrenman yapmadıklarını belirterek, "Yönetim herhangi bir adım atmayınca oyuncular, çalışmalara çıkmadı" dedi. Hem futbolcuları hem de yönetimi haklı bulduğunu dile getiren Akif Başaran, "Takımımız 6 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Takım en dipteyken, şimdi play off hesapları yapıyor. Futbolculara verilen sözler var. Herkes para için futbol oynuyor. Emeğinin karşılığını alamayan oyuncularım böyle bir karar verdi, saygı duyarım" diye konuştu. Yönetimin de yaşadığı zorlukları bildiğini ifade eden Akif Başaran, şöyle devam etti:
"İdarecilerimiz de futbolcuların boykotunu destekliyor. Şehrin tek takımı olarak kimseden destek göremedik. Yönetimin de kaynakları tükendi. Koskoca takım sahipsiz kaldı."
Pazar günü konuk edecekleri Ümraniyespor maçına çıkacaklarını vurgulayan Akif Başaran, son olarak şunları söyledi:
"Hem fiziksel, hem de psikolojik olarak oyuncularım zarar gördü. Maçı nasıl atlatırız, bilemiyorum. Ancak boykot, maça kadar sürer. Ben de bu şartlarda görevime devam edemeyebilirim. İdman boykotu uzun sürerse, fiziksel olarak sakatlıklar artacak. Ben bu cinayete tanık olamam."