Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), () - AVRUPA Voleybol Konfederasyonu'nun (CEV) 35'inci genel kurul toplantısı Antalya'nın Serik İlçesi'nde başladı.
Belek turizm beldesindeki Kempinski Hotel The Dome'de 2 gün sürecek genel kurula, CEV Başkanı Andre Meyer ile konfederasyona bağlı 55 ülkeden 150 federasyonun başkan, genel sekreter ve yetkilileri katıldı. CEV Başkanı Andre Meyer'in konuşmasıyla başlayan toplantının açılışına, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ve Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık da katıldı.
'VOLEYBOLUN ÇITASI YÜKSELİYOR'
CEV Başkanı Andre Meyer konuşmasında, Türk voleybolunun çıtasının sürekli yükseldiğine dikkati çekti. Türkiye'nin kazandığı başarılardan dolayı gurur duyduklarını aktaran Andre Meyer, "Antalya'nın bir spor kenti olması çok güzel. Belek'teki spor tesisleri muhteşem. 2 gün sürecek kongrede voleybolla ilgili kararlar alınacak, ayrıca 2015, 2016 ve 2017 yıllarıyla ilgili görüşmeler yapacağız" dedi.
'ANTALYA'DA İLK DEFA YAPILIYOR'
Toplantı sonrası genel kurula ilişkin açıklama yapan Özkan Mutlugil, toplantıda 2015 yılında yapılacak turnuvalar hakkında kararlar alınacağını söyledi. 2016 ve 2017 yıllarında alt yaş gruplarında düzenlenecek Avrupa şampiyonalarına ev sahipliği yapacak ülkelerin bu toplantıda belirleneceğini aktaran Federasyon Başkanı Mutlugil, "Bu genel kurul Antalya'da ilk defa yapılıyor. Umarım Antalya spor turizminden istediği payı alır. Antalya'da spor turizmi bakımından büyük yatırımlar var, spor turizminden ne kadar pay alabilirsek ülke olarak sporda daha başarılı oluruz" dedi.
'ALTYAPIDAN GELEN OYUNCULARIMIZ VAR'
Türkiye Bayan Milli Voleybol Takımı'nın Dünya Şampiyonası'nda gösterdiği performansa ilişkin de değerlendirmede bulunan Özkan Mutlugil, hedefin iyi sonuçlar olmak olduğunu, ancak başarılı olamadıklarına değindi. Milli oyuncuların elinden geldiği kadar mücadele ettiğini aktaran Mutlugil, "Dünya Şampiyonası'nın ilk bölümüne kötü başlamamız sonradan toparlanmamızı zorlaştırdı. Önümüzdeki dönem için altyapılardan gelen yeni oyuncularımız var, onlarla takviye ederek tekrar yolumuza devam edip iyi sonuçlar almaya başlayacağız" diye konuştu.
'VOLEYBOLDA EKOL YARATMALIYIZ'
Türkiye'nin bu sene dünya sıralamasında 14 sıra yükselerek derecesini geliştirdiğini vurgulayan Özkan Mutlugil, şöyle dedi:
"Özellikle altyapı yatırımlarımız her geçen gün artıyor. Tabi ki Voleybol Federasyonu bu başarıları tek başına yapamaz. Kulüplerimizin uzun yıllardır yaptıkları çalışmalar var. Hedefimiz artan bir ivmeyle erkek voleybolunda başarımızı artırmak. Özellikle kendi ülkemize voleybolda bir ekol yaratmalıyız ve bu ekolü alırsak, alacağımız dereceler de kalıcı olabilir. Tabi ki voleybolda dünya şampiyonu olmak istiyoruz. Olduktan sonra da devamlı dünyanın ilk 3 ülkesi veya 5 ülkesi arasında yer alarak her dünya şampiyonasında aynı dereceleri yapacak yatırımları ve altyapı sistemini kurmak durumundayız."
Özkan Mutlugil, 2015 yılında Türkiye'nin U23 Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI