Nedim KOVAN/ORDU, () - TÜRKİYE’nin ev sahipliğinde Ordu’da devam eden Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda 18 yaşındaki milli boksör Urguya Us, İngiliz rakibi Shona Whıtwell’i 3-0 yenerek finale yükseldi. Urguya Us ringdeyken, aynı anda milli antrenör olan babası Fazlı Us ring köşesinde, uluslararası hakem annesi Yasemin Us da gong hakemi olarak görev alıp ailecek ter döktü.
Ordu Durugöl Spor Salonu’nda devam eden Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası’nde Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 1'inci Sınıf öğrencisi, Fenerbahçe Boks Kulübü boksörü ve ayrıca milli boksör olan Urguya Us, 60 kiloda eldiven giyerek ringe çıktı. İngiliz rakibi Shona Whıtwell ile karşılaşan Urguya Us’un ring köşesinde ise, aynı zamanda milli takım antrenörü olan babası 43 yaşındaki Fazlı Us, Dünya Boks Birliği (AİBA) hakemi olan annesi 37 yaşındaki Yasemin Us gong hakemi olarak görev aldı. Urguya Us, rakibini yenebilmek için müsabaka boyunca kıyasıya mücadele ederken, antrenörü olan köşesindeki babası Fazlı, gong masasında görevli annesi Yasemin Us’ta büyük heyecan yaşayıp ter döktü. Ringde fırtına gibi esen Urguya Us, İngiliz rakibi Shona Whitwell’i 3-0 yenerek finale yükseldi. Maçı kazanan Urguya Us sevinç gözyaşları dökerken, anne ve babasının da oldukça sevinçli olduğu gözlendi.
AİLECE BOKS
Boks Federasyonu’nda sözleşmeli milli takım yardımcı antrenörü olarak çalışan, aynı zamanda Samsun’da bıçak bileme işi yapan ve ailece boks sporuyla ilgilenen Fazlı Us şunları söyledi:
"İki çocuğum var ikisi de boksör. 15 yaşındaki oğlum Yiğit’in Yıldızlar Avrupa üçüncülüğü derecesi bulunuyor. Kızım Urguya’nın ise Yıldızlar Avrupa ikinciliği var. Bu şampiyonada ise eşimin gong hakemi olarak görev alması, benim de kızımın köşesinde diğer milli takım antrenörlerimizle bulunmam büyük gurur verici. Kızımın antrenörüyüm, ailece sporun içindeyiz. Eşim uluslararası hakem. Taktik ve kondisyonla şampiyonaya iyi hazırlandığımızı düşünüyorum."
'YÜZMEDEN KAÇMAK İÇİN BOKSA BAŞLADIM'
6 yıldır boks sporu yapan, Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa ikinciliği dereceleri bulunan milli boksör Urguya Us, ailesinin de yanında olmasından son derece mutlu olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Daha önce Avrupa ikinciliğim var ama bu maçı Allah’ımın yardımıyla aldım. Ben yüzme yapıyordum. Babam boks antrenörü. Annem ise gong hakemi. Yüzmeden kaçmak için babamın yanında boksa başladım ve daha bırakamadım. Boks bende bağımlılık ve hastalık gibi bir şey. Hedefim bu şampiyonadan altın madalya kazanmak." 
ŞAMPİYONA’YA ÇOK ÇALIŞTIK
Genç Milli Kız Boks Takımı Antrenörü Cahit Süme, Avrupa Şampiyonası’nda finale yükselen 3 boksörden de altın beklediklerini ifade ederek, Türkiye’ye 2020’de olimpiyat madalyalarını getirmek için çalşamalarını sürdüreceklerini söyledi.
FOTOĞRAFLI