ORDU Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası müsabakalarının 15-24 Eylül tarihleri arasında Ordu'da yapılacağını açıkladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu’nun sporda ulusal yarışmaların yanı sıra ilk defa Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını belirtti. Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası müsabakalarının 15-24 Eylül tarihleri arasında Ordu’da gerçekleştirileceğini dile getiren Genç, "Türkiye Boks Federasyonu Avrupa Şampiyonası müsabakalarını Türkiye'ye almıştı. Biz de haberdar olduk ve organizasyonun Ordu'ya alınması halinde destek olunup olunamayacağıyla ilgili Sayın Valimizle ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Onlar da organizasyonun ilimize alınması halinde her türlü maddi ve manevi desteği vereceklerini söylediler. Biz de bu iyi niyet mektubunu Federasyon Başkanımıza ilettik. Zaten Federasyon Başkanımızda şampiyonanın Ordu’da olmasını baştan sonuna kadar destekliyordu ve şampiyonanın ilimizde yapılmasına karar kıldık. Haziran ayında inşallah Boks Federasyonu Başkanımız sayın Eyüp Gözgeç ilimize gelerek ev sahibi Ordu olarak Avrupa Boks şampiyonasının protokolünü imzalayacağız" dedi.
Ordu’da ilk defa Avrupa Şampiyonası organizasyonunun gerçekleştirileceğini, iki kategoriden yapılacak olan bu şampiyonaya 40 ülkeden 700 sporcunun katılmasını beklediklerini de ifade eden Genç "İlimize yapılan havalimanı Türkiye’nin prestij projelerinden birisi, Avrupa Şampiyonası'na gelen ülkelerde ilk defa denizin üzerine yapılmış bir havalimanına inmiş olacaklar. Böylelikle Ordu bundan sonrada daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmış olacak. Bizim hedefimiz bu doğrultuda ulusal ve uluslararası alanlardaki yarışmaları ilimize alarak Ordu’nun bir spor kenti olmasını sağlamaktır. Bu organizasyonda ev sahibi olmaktan dolayı da mutluluk içerisindeyiz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu. 

FOTOĞRAF