Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ'tan Almanya 2. Lig takımı Red Bull Leipzig'e transfer olan Atınç Nukan, Almanya'ya transfer olmasında Leipzig antrenörü Ralf Rangnick'in İstanbul'a gelerek kendisi ile konuşmasının çok etkili olduğunu söyledi.

TRT Spor'da canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulunan genç futbolcu, hayalinin dünya klasında bir futbolcu haline gelmek olduğunu dile getirdi ve Beşiktaş taraftarından haklarını helal etmelerini istedi.

Atınç Nukan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

''Ralf Rangnick'in İstanbul'a kadar gelmesi beni çok etkiledi''

"Tatildeyken Ahmet Bulut aradı ve Leipzig takımının ilgisi olduğunu söyledi. O zaman Beşiktaş'tan kopmak istemedim. Ama sonradan Ralf Rangnick beni davet etti. Ben gidemedim ve sonra o geldi. Onun İstanbul'a gelmesi beni etkiledi. Sportif direktör ve kendisi bana projelerini anlattı. Ben de etkilendim ve böyle bir karar verdim. Ailemle de bu kararı aldık. Ralf Rangnick, bana çok büyük bir potansiyelim olduğunu. Birkaç yıla çok iyi bir kariyere ulaşacağımı söyledi. Yalnızca futbolcu olarak değil hayat olarak da iyi bir standarda kavuşacağımı, hayatıma Alman disiplini geleceğini söyledi. Kısa zaman içinde Almanya'nın en iyi kulübü olmayı planlıyorlar."

''Hayalim Dünya klasında bir futbolcu olmak''

"Yarın Almanya'ya gideceğim. Geriye yalnızca imza kaldı. Şenol Hoca'yla da görüştüm. Kararı benim vermem gerektiğini, her türlü kararda destek olacağını söyledi. Beşiktaş'ta oynayacağımı düşünüyordum ama oranın kariyerim açısından daha iyi olacağını düşündüm ve bu kararı verdim. Hayalim çok daha büyük bir futbolcu haline gelmek. Dünya klasında bir futbolcu haline gelmek.''

''Taraftarlar hakkını helal etsin''

''Umarım hayallerimi gerçekleştiririm. Gitmeden dönmeyi konuşmak çok erken. Yıllar sonra Beşiktaş'a dönebilirim. Taraftarlar bana çok destek verdi. 10 yıldır bu kulüpteyim. Ayrılma kararı benim için de zor oldu ama bu kararı verdim. Onlar da beni destekliyorlar. Haklarını helal etsinler."