Mehmet kayhan YILDIZ - Hasan DÖNMEZ/KONYA, () – KONYA’da oynanan ve 2-2 berabere kaldıkları Beşiktaş karşılaşmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, geçen senenin şampiyonuna karşı bir maç oynadıklarını söyledi.
Karşılaşma öncesi yaptıkları palana uygun bir şekilde gittiğini vurgulayan Kocaman, ‘’İlk başta topu biraz da bilinçli olarak Beşiktaş’a bıraktık. Çok fazla tehlikeyle yaratmamalarını sağlamak için bırakmak zorundaydık. Sonra yavaş yavaş oyunun merkezini ileri doğru itmeyi düşündük. Bu süreç bizim attığımız golden etkilenerek planlarımız bozulmaya başladı. Beşiktaş karşılık verince oyunun ritmi Beşiktaş’ın istediği hale geldi ve bütünlüğümüzü yitirmeye başladık. Su molasından sonra toparlanma oldu. Ondan sonra son 10 dakikalık bölümde oyunun merkezini Beşiktaş kalesine itmeye başladık. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarı beraber oynama ve rakibin üzerinde baskı yaratma halimiz başladı. Ama ikinci gölü kalemizde gördük. Bu yıkıcı oldu. Ama 2-1 geriden gelip ikinci gölü bulmak ve sonradan da üçüncü gol için çaba göstermek gelecek günler için bizim açımızdan umut verici" dedi.
Karşılaşmada 2 gol atan Bajic’i değerlendiren Kocaman, Bajic’in önünün açık bir oyuncu olduğunu ve böyle devam ettiği taktirde kazanacağını söyledi.
'A MİLLİ TAKIM ADAY KADROSU'
A Milli Takım aday kadrosu için Konyaspor’dan oyuncu çağırılmamasının sorulması üzerine de Kocaman şöyle konuştu: 
‘’Burada Türkiye Futbol direktörlüğü titri var. Türkiye Futbol Direktörlüğü titri olduğundan itibaren olması gereken en önemli şeylerden bir tanesi çalışan bir kişi gurup varsa, bunları teşvik etmektir. Bu teşvikte en azından geniş kadro içinde bir tanede de olsa bir oyuncu olur. Bu şehir milli takıma gerçekten katkı vermiş şehirlerden bir tanesi. En sıkıntılı anında milli takıma kucak açmış şehirlerden bir tanesi. Türkiye Futbol direktörüyseniz böyle olması gerekir. En azından ben böyle düşünüyorum. Maç kadrosu olarak düşünüldüğü zaman başka hassasiyetler vardır. Ona son derece saygım var. Çocuklar üzülüyorlar ama üzüntüleri biraz daha hafif. Çünkü üç aşağı beş yukarı tahmin ediyorlar.’’ 
AVRUPA KUPALARI KURASI
Avrupa Kupaları için çekilen kura ve Atiker Konyaspor’un düştüğü gurup sorulan Kocaman şunları söyledi: 
"Daha önce bir tane maçımız yok ve ilk maçımızı oynayacağız. Bunun ne kadar tecrübe olacağını düşünmeden hemen guruptan çıkma düşünülüyor. Avrupa Ligi’nde başka bir futbol oynanıyor. Biraz daha kaos ve anlık hamlelerin yapıldığı bir futbol oynanıyor. Daha planlı ve organize takımlar karşısında oynayacağız. Dolayısıyla gurup çıkma ve benzeri şeylerle konuşarak guruptan çıkmak ve insanları kandırmaya çalışmaktan ziyade doğruları söyleyelim. Güç değerlendirmesi yapmak lazım. Şhakhtar Doneks gurubun ana fovorisi olarak gözüküyor. Aynı şekilde Braga bu kupada final oynamış bir takım. Gent büyük bir futbol tarihi olan takımlardan bir tanesi. Bunlarla biz başa baş oynamak için gayret göstereceğiz. Bunlardan bizim iddiamızın olmadığı zayıf olduğumuz anlaşılmasın. Güç değerlendirmesi başka son derece iddialı olmak ve çaba göstermek başka bir şey.''