Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ'ın UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda yarın karşılaşacağı Yunan rakibi Asteras Tripolis'in teknik direktörü Staikos Vergetis, zor bir deplasmana geldiklerini söyledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Asteras Tripolis Teknik Direktörü Staikos Vergetis, İstanbul'da olmaktan dolayı mutlu olduklarını ve tarihi bir maç için zor bir deplasmana geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Çok güzel bir yaz sezonu geçirdik. Tam 3 tur geçtik. Bu bizim için büyük bir başarı. İlk kez UEFA Kupası'ndaki turlara kaldık. Tarihi bir maçta zor bir deplasmana geldik. Başlangıcı burada, Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'la yapmak için bulunuyoruz. Yarın UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçımız. Bizim görevimiz, o küçük şehrimiz Tripolis'in yönetimini, halkını, taraftarını ve bizi sevenleri en iyi şekilde temsil etmek."

Futbolcularına güvendiğini belirten Vergetis, "Olgun ve profesyonel futbolcular, onlarla çok güzel başarılar yaşadık. Daha da başarılar yaşayacağımıza inanıyorum. Çünkü futbolcularımı çok iyi tanıyorum" dedi.

Teknik direktör Vergetis, kendilerini İstanbul'da olmaktan dolayı çok mutlu ve şanslı hissettiklerini de ifade ederek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"İki ülke arasında bir sorun yok diyebiliriz. Futbol bir kültür, bir medeniyettir. Yarın akşam da biz hem Yunan, hem de Türk taraftarların en iyi şekilde maç izlemeleri için elimizden geleni yapmaya çalışacağız."

Asteras Tripolisli futbolcu Giorgos Zisopoulos ise, "Hocamızın dediği gibi çok mutlu bir yaz yaşadık. Tarihimizde ilk kez 3 tur geçtik. Şu anda ilk kez bu tarihi ve güzel şehirde Beşiktaş'la oynamak için burada bulunuyoruz. Dünyaca ünlü futbolcular bulundurduklarını ve özellikle Hırvat teknik direktörün burada bulunması onlar için büyük bir şans. Fakat tabii ki bu bizim inancımızı yitirmiyor. Biz o küçük şehir için, bizi seven taraftarlarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmak için burada 90 dakika mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Asteras Tripolis, hazırlılarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular koşu ve topla çalışma yaptı.