TURAN KASAP (KOSOVA -PRİŞTİNE ) -

UEFA'nın, Belgrad'ta oynanan ve çıkan olaylar sebebiyle 42. dakikada tatil edilen EURO 2016 grup eleme mücadelesi olan Sırbistan-Arnavutluk maçına ilişkin kararı, Arnavutluk ve Kosova'da şok etkisi yarattı.

ARNAVUTLUK FUTBOL FEDERASYONU: "UEFA'NIN KARARI SİYASİ BİR KARARDIR, İTİRAZ EDECEĞİZ"

UEFA kararını açıkladıktan sonra Arnavutluk Futbol Federasyonu acilen bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan Arnavutluk Futbol Federasyonu Genel Sekreteri İlir Şulaku, UEFA'nın verdiği kararın siyasi olduğunu belirtti.

Şulaku; "Hiç bir argümanı göz önünde bulundurmayan UEFA bu kararla , Arnavutluk futboluna tam bir darbe vurdu. UEFA bu kararla Partizan stadında Arnavutluk ve Kosova bayraklarını yakan Sırp milliyetçilerini ödüllendirdi" diye konuştu.



ARNAVUTLUK BAŞBAKANI EDİ RAMA: "BUGÜN ARNAVUTLUĞA BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILMIŞTIR"

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise yaptığı yazılı açıklamada, UEFA'dan gelen kararın şok etkisi yarattığını ve bugün Arnavutluk’a büyük haksızlığın yapıldığını ifade etti.

Edi Rama, UEFA'nın bu kararının iki ülke arasındaki siyasi gerginliğe de yol açabileceğini ileri sürerken, Arnavutluk Futbol Federasyonu'nun atacağı her adımın arkasında olacağını bildirdi

KOSOVA FUTBOL FEDARSYONU BAŞKANI FADİL VOKRİ: "UEFA'DAN SKANDAL BİR KARAR"

Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokri ise Kosova Devlet Televizyonu'na yaptığı açıklamada, skandal bir karar olduğu değerlendirmesinde bulundu. Vokri, "UEFA, Sırp milliyetçilerini desteklemiş oldu. Bundan böyle her maçta boşuna 'Respect' (saygı) mesajında bulunmasınlar. UEFA Başkanı Platini'nin Arnavutluk'a ve Kosova'ya karşı tutumlarını biliyoruz, zaten Kosova'nın, UEFA üyesi olması için en büyük engeli oluşturuyorlar" şeklinde konuştu.