Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in derbinin 11'ini hemen hemen şekillendirirken taktik çalışmalarda orta saha ve forvetle ilgili farklı alternatifler üzerinde durduğu öğrenildi.

-Galatasaray cephesi-

Lig TV'nin internet sitesinin haberine göre; Tecrübeli teknik adamın birinci alternatif olarak Beşiktaş maçının 11'inde değişiklik yapmayı düşünmediği ve maça orta sahada Engin - Melo - Selçuk - Riera, forvette de Necati - Elmander ikilisiyle başlamayı planladığı belirtildi.

Terim'in, Riera'nın Beşiktaş karşılaşmasında gösterdiği performanstan memnun olduğu ve bu futbolcuyu sergilediği futbol sonrası yedek bırakmak istemediği ifade edildi.

Taktik çalışmalarda ikinci alternatif olarak normal sezonun ilk yarısında oynanan Fenerbahçe maçıyla müthiş bir yükselişe geçen ve Beşiktaş maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Emre Çolak'ı Riera'nın yerinde deneyen tecrübeli teknik adamın forvette de iki farklı ikili üzerinde durduğu vurgulandı.

Terim'in ağırlıklı olarak 11'de görevlendirdiği Necati - Elmander ikilisinin yanısıra Emre Çolak'ı ilk 11'de sahaya sürmesi halinde yabancı kontenjanı sıkıntısı da yaşamayacağından forvette Necati'yi yedek soyundurarak Elmander ve Baros'u görevlendirebileceği, çalışmalarda bu ikili üzerinde de durduğu ileri sürüldü.

Galatasaray'ın muhtemel 11'i şu şekilde: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin, Riera, Melo, Selçuk, Elmander, Necati

-Fenerbahçe cephesi-

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ikinci maçında yarın deplasmanda ezeli rakibi Galatasaray ile sezonun belki de en önemli mücadelesine çıkacak.

Sarı-kırmızılı ekibin 5 puan gerisinde bulunan sarı-lacivertli ekip, derbide kazanması durumunda, puan farkını 2'ye düşürerek, kalan son 4 maç öncesi şampiyonluk yarışında ipleri kendi eline alacak.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oturduğu liderlik koltuğunu 14. haftada ezeli rakibine kaptıran Fenerbahçe, Süper Final'e taşınan yarışta yarınki derbiden 3 puanla ayrılırsa, avantajı lehine çevirecek ve oldukça zorlu geçecek kalan 4 maçı da kazanması durumunda şampiyonluğa ulaşacak.
Derbide yenilmesi durumunda Galatasaray ile puan farkı 8'e yükselecek Fenerbahçe, şampiyonluk şansını oldukça zora sokacak.
Şampiyonluk Grubu'na, ilk maçında Trabzonspor'u 2-0 yenerek 3 puanla başlangıç yapan Fenerbahçe, sarı-kırmızılı ekip karşısında da galibiyet arayacak.

-Emre Belözoğlu cezalı-

Sarı-lacivertli ekipte derbi maç öncesi Emre Belözoğlu cezalı durumda.
Trabzonspor maçında rakip oyuncu Zokora ile girdiği diyalog sonrası 2 maç ceza alan Fenerbahçeli futbolcu, önemli maçta takımını yalnız bırakacak.
Dün akşamki antrenmana boğazındaki enfeksiyon nedeniyle katılmayan Serdar Kesimal'in durumu bugün belli olacak.
Sakatlığının tedavisi süren, uzun süredir takımdan ayrı çalışmalar yapan Sezer Öztürk, derbinin kadrosunda bulunmayacak.

-Son 4 lig maçında 1 gol yedi-

Ligdeki son 4 maçında kalesinde sadece 1 gol gören Fenerbahçe, derbi öncesi savunmada güven veriyor.
Sarı-lacivertliler, 31. haftada yine Galatasaray ile Kadıköy'de 2-2 biten maçın ardından, ligde 32. haftada Bursaspor'u 1-0 yenerken, 33. haftada Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. 34. hafta maçında Medical Park Antalyaspor karşısında 2-0 kazanan sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk maçında da Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti.

-Taraftarı uğurlayacak-

Derbi mücadelesini Türk Telekom Arena'na izleyemeyecek olan Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesi Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde sarı-lacivertli ekibin yanında olacak.
Tesislerin önünde toplanmayı planlayan taraftarlar, teknik heyet ve futbolcuları tezahüratlarla derbi maça uğurlayacak.

Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, Trabzonspor mücadelesinde ortaya koyduğu futbolla beğenilen 11 kişilik kurgusunda, zorunlu Emre Belözoğlu değişikliğinin dışında bir değişim yapmaması bekleniyor.
Emre'nin yerine orta alanda Selçuk Şahin'i görev vermesi beklenen Kocaman'ın derbideki olası 11 şöyle:


Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Cristian, Caner Erkin, Alex, Sow.